Beate Zschaepe reddi hakim talebinde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Beate Zschaepe reddi hakim talebinde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 10:27

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında baş sanık olarak yargılanan Beate Zschaepe'nin reddihakim talebinde bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Alman Haber Ajansı'nın (DPA) haberine göre Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada Zschaepe, reddi hakim talebini hafta sonunda mahkemeye yazılı olarak iletti.

Zschaepe'nin bu girişimi, geçen hafta kendisini savunan 3 avukatın görevden alınması yönünde verdiği talebi reddeden mahkeme heyetine tepki olarak yorumlandı.

NSU davasında bu hafta 3 duruşma yapılması öngörülüyor. Ancak bu yeni gelişmeyle bugün, yarın ve perşembe günkü duruşmaların planlandığı gibi yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

Zschaepe, aralık ayı sonunda Götzl'e mektup yazarak 3 avukatıyla yaklaşık 6 aydır konuşmadığını, güven sorunu yaşadığı gerekçesiyle Wolfgang Stahl, Wolfgang Heer ve Anja Sturm'un görevinden alınmasını istemişti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Manfred Götzl de Zschaepe ile 3 avukat arasındaki güven ilişkisinin kesin ve kalıcı bir şekilde bozulduğu konusunda yeterli kanıtın bulunmadığını belirtmiş ve Zschaepe'nin talebini reddetmişti.

Daha önce de 3 avukatından şikayetçi olan Zschaepe'ye iki avukat daha tahsis edilmişti. 2013'ün Mayıs ayından beri devam eden davada avukatı aracılığıyla da olsa aralık ayı başında ilk kez suskunluğunu bozan Zschaepe, NSU üyesi olduğu yönündeki suçlamayı reddetmiş ve cinayetlerin işleneceğini önceden bilmediğini iddia etmişti.

NSU üyeleri, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar gerçekleştirmek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapmakla suçlanan 4 kişi yargılanıyor.

Örgütün üyeleri olduğu belirtilen Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, ikilinin intihar ettiği öne sürülmüştü.

BAKMADAN GEÇME!