BDP'li Kışanak: Bedelsiz kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

BDPli Kışanak: Bedelsiz kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 17:03

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Paris’te dün gece 3 kadın PKK yöneticisinin öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır’da düzenlenen protesto gösterisinde, cinayetleri ağır bir dille eleştirdi. Gültan Kışanak, "Kürt sorunun çözümü önüne kurulmuş bir tuzaktır" dedi.

Haberin Devamı

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK’nın 3 kadın yöneticisinin Kürdistan Enformasyon Bürosu’nda öldürülmesi üzerine Diyarbakır’ın Bağlar Koşuyolu Semti’nde BDP il örgütü öncülüğünde toplanan yaklaşık bin kişi, protesto gösterisi yaptı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün de katıldığı protesto gösterisinde, Türkçe ve Kürtçe, ’Şehitler Ölmez’, ’Yaşasın Başkan Apo’, ’Kahrolsun Katiller’ sloganları atıldı.

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün cinayeti kınayan Kürtçe konuşmasından sonra konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, cinayeti işleyen katilleri nerede saklanırlarsa saklansınlar ortaya çıkaracaklarını söyledi. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in öldürülmesini kınayan Kışanak, "Cellatlar 3 kadını sinsice katledecek kadar alçaktır, şerefsizdir. Sakine Cansız büyük bir devrimciydi, Kürt kadınlarının idoluydu. Sakine Cansız, Diyarbakır zindanında Esat Oktay’ın yüzüne tükürecek kadar cesur bir Kürt kadınıydı" dedi.

Haberin Devamı



KATİLLER HESABINI VERECEK

Gültan Kışanak, özgürlükten korkan köstebekler tarafından cinayetin işlendiğini söyleyerek, şöyle dedi:

"O katiller, kösbetek gibi yerin kaç kat dibine girseler de bunun hesabını verecekler. Bu katliam sıradan bir katliam değil. Açıkça büyük bir siyasi cinayettir. Kürt sorunun çözümü önüne kurulmuş bir tuzaktır. Büyük bir siyasi cinayettir. Kim bunun üstünü örtmeye kalkışırsa, kim bunu gerekçelendirmeye kalkışırsa, kim bunu çarpıtmaya çalışırsa katil odur. Kim daha ortada hiç bir kanıt yokken açıkça partisinin, halkının mücadelesini yürütmek ve çalışmak için görevinin başında olan 3 kadın devrimcinin katledilmesini örgüt içi infaz olarak söylüyor ve çarpıtıyorsa ya katildir, ya katilleri biliyor, ya da katilleri korumak istiyor."

"HÜSEYİN ÇELİK KONUŞTUKLARINA DİKKAT ETSİN"

Herkesin bu cinayetlerle ilgili sarf ettiği söze dikkat etmesi gerektiğini belirten Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkes bugün söylediği söze dikkat edecek. Konuştuğu her cümleye dikkat edecek. Katillerden yana mısınız? Katillerin dostu musunuz? Katilleri mi korumaya çalışıyorsunuz? Niye bu cinayetin üstünü örtmeye çalışıyorsunuz. Zerre kadar sorumluluğunuz varsa, insanlığınız varsa, biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu katilamın aydınlatılması için elimizden geleni yapacağız dersiniz. Ama gerekçelendirmek, üstünü örtmek, bahane bulmak, özel savaşa malzeme yapmak istiyorsanız katil sizsiniz. Herkes haddini bilsin. Hüseyin Çelik konuştuğu cümlelerin ne anlama geldiğini bilerek konuşsun. Talimat mı verdi? Kim oraya o katilleri gönderdi? Korumak mı istiyor, üstünü örtmek mi istiyor? Şunu çok iyi bilsinler ki, bu siyasi cinayetin, bu katilamın üstü kapatılamayacak. İnlerine girsiler, fare olup toprağın altına girseler bulup çıkaracağız onları."

BEDELSİZ KALMAYACAK

Kürt halkının bu cinayetin hesabını soracak kadar güçlü ve ayakta olduğunu söyleyen Kışanak, "Herkes ayağını denk alsın. Aklına başına toplasın. Hem görüşürüm hem katliam yaparım diyorlarsa, bunun bedelini çok ağır öderler. Bu topraklardaki bu çeteci zihniyet yıllardır insanlara, halkımıza, bize kan kusturuyor. Biz de onlara kan kusturacağız. Bedelsiz kalmayacak bu siyasi cinayet" dedi.

KADIN GAZETECİLERE TEPKİ

Cinayetle ilgili henüz net bilgilerin elde edilememesine rağmen bazı basın yayın organları ile televizyonlara çıkan, özellikle kadın gazetecilerin cinayeti sanki bir örgüt içi infazmış gibi dile getirmeye çalıştığını da ileri süren Kışanak, "Medya, basın mensupları, gazeteciyim diyenler kendisine hele hele kadın gazeteci olanlar ekranlara çıkanlar dillerine ve üsluplarına dikkat etsinler. Bir cinayeti örtbas etmeye yardımcı olacak bir dil kullanmasınlar. Nereden biliyorsunuz parti içi hesaplaşma olduğunu, size gazeteciliği öğretenler böylemi öğretti?" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!