BBŞT, "Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü" ile gala yaptı

Güncelleme Tarihi:

BBŞT, Jeanne dArcın Öteki Ölümü ile gala yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 12:28

BBŞT, "Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü" ile gala yaptı

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü'nde, hem Jeanne d'Aarc'ın Öteki Ölümü adlı yeni oyununun galasını yaptı, hem de ünlü tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu'nu hayranları ile buluşturdu.

Ünlü tiyatrocu Erhan Yazıoğlu, Genç Akıl Söyleşileri'nin üçüncüsünde, bu özel günün konuğu oldu. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi'ndeki söyleşide, 1974 yılında figüran olarak girdiği İstanbul Şehir Tiyatrosu'na nasıl sanat yönetmeni olduğunu ve istifa etme nedenlerini anlatan ünlü tiyatrocu Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'ndan övgüyle söz etti, “BBŞT'de olduğunuz için çok şanslısınız. Çünkü İzmir'desiniz ve her zaman sizlerin yanında olan bir belediye başkanınız var" diye konuştu. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Erhan Yazıoğlu, "Savaşlara ayrılan bütçenin binde biri sanata ayrılsa bu şehit haberlerini almazdık" dedi.

BAŞKAN ATİLA: SANAT BÜYÜK EMEK GEREKTİRİYOR

Gündüz gerçekleşen söyleşinin ardından aynı sahnede akşam BBŞT sezonun son oyunu olan Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü ile Dünya Tiyatrolar Günü'nde perde açtı. Bornovalı tiyatroseverlere Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte, tiyatro emektarı, usta oyuncu ve yönetmen Erhan Yazıcıoğlu da eşlik etti. Galanın ardından konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Sanat ve özellikle tiyatro büyük bir emek gerektiriyor. Sanatçılarımız yıllarını buna adıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum ve Erhan Yazıcıoğlu bugün misafirimiz oldu deneyimlerini bizlerle paylaştı kendisine çok teşekkür ederiz" dedi.

İngiltere'ye karşı ülkesi Fransa'yı yüzyıl savaşları boyunca destekleyen Azize Jeanne d'Arc'ın idam edilişinden önce yaşadıklarının mizahi bir dille anlatıldığı oyunu Ant Aksan yönetiyor. Bulgar yazar Stefan Tsaven'in günümüz olaylarını da işaret ettiği oyun tek perde ve yaklaşık 70 dakika sürüyor.

31 Mart 1-2 Nisan tarihlerinde Sevda Şener sahnesinde saat 20.00'de izlenebilecek oyun önümüzdeki sezon da devam edecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!