BBP'li Destici: Washington'dan da, Pensilvanya'dan icazet amadık

Güncelleme Tarihi:

BBPli Destici: Washingtondan da, Pensilvanyadan icazet amadık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 16:10

BBP'li Destici: Washington'dan da, Pensilvanya'dan icazet amadık

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Washinton, veya Pensilvanya'dan icazet almadıklarını söyledi. Tes-İş Kongre Salonu'nda partisinin 'Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katılan Destici, partililer tarafından 'Dik dur eğilme Alperenler seninle' sloganıyla karşılandı.
Destici yaptığı konuşmada, birilerinin 17-25 Aralık'a kadar, 'Milletin kahır ekseni', darbe gecesine kadar, 'Dini cemaat' diye bildiği ve bugün FETÖ diye herkesin malumu olan bu yapının, bu örgütün Büyük Birlik Partisi olarak biz hiçbir zaman yanında ve arkasında olmadıklarını söyledi. Destici, şöyle dedi:
"Bizim tek ölçümüz vardı. Biz ehlisünnet çizgisin de yürüyen bütün cemaatleri, kişileri, toplulukları, milli ve manevi değerleri savunuyoruz diyen herkese sadece ve sadece iyi niyetle baktık. Ama ne arsalar, ne okullar, ne devletin bütün imkanlarını, ne de devletin bütün kadrolarını verdik. Hiç birisini biz yapmadık. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işin, ilişkinin içinde bulunmadık. Asla bilerek, isteyerek, dünya menfaati, makam, mevki için asla hiçbir kişi, kurumun yanında durmadık."
Destici, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlunu destekledikleri için tepki aldıklarını dile getirirken, "Ekmeleddin İhsanoğlunu kim teklif etti? Kim aday etti ve şua n kimin milletvekili? Ekmeleddin İhsanoğlu şu an ABD'ye giden FETO Araştırma Meclis Komisyonu içerisinde. Bu nasıl bir anlayış, bu nasıl bir itham" diye sordu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Destici, "HDP'ye oy vermek, PKK'ya oy vermektir" dediğini hatırlatırken, şunları söyledi:
"NE ARSA VERDİK, NE DE KURDELESİNİ KESTİK"
"Okulun arsasını veren, okulunu yapan, kurdelesini kesen, her türlü imkanı verene hiçbir şey yapmayacaksın, ama ilinde, ilçesinde başka özel okul olmadığı için, ya da sen onu önerdiğin, teşvik ettiğin ve iyi gösterdiğin için çocuğunu oraya göndereni FETÖ'den tutuklayacaksın. Yok, böyle yağma. Ya da sen bankasını açacaksın, faizsiz bankacılık diye teşvik edeceksin, seni her gün televizyonlarda savunan anlı şanlı yazarların oradan gidip 5 milyon TL'lik yalı kredisi çekecekler, ama sen öbür taraftan gariban vatandaşı 1000 TL yatırdı diye tutuklayacaksın. Bu Allah cc gücüne gider, kulun da gücüne gider. Yalı için 5 milyon çekeni tutukluyor musun? O zaman ben seni tebrik ederim. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, at izinin it izine karışmaması lazım. Kurunun yanında yaşın yanmaması lazım. Bu süreçlerin cadı avına dönüşmemsi lazım. Yani adalet, adalet, adalet. Her şeyin başın olan adaletin mutlaka tesis edilmesi gerekir."
NEDEN MİNİ ANAYASA?
Türkiye'de 3 siyasi partisinin mini Anayasa Paketi konunda anlaştığını belirten Destici,  bunun yerine neden tam demokratik anayasa konusunda uzlaşılmadığını ifade ederek şöyle dedi:
"Biriniz 15 yıldır iktidar, ikiniz de 15 yıldır mecliste muhalefetsiniz. Üçünüzün oyu tam demokratik sivil bir anayasa yapmaya yetiyor. Neden yapmıyorsunuz? Buradan millete de soruyorum. Niye bunun hesabını bunlardan sormuyorsunuz? Niye hala aynı düzenin gitmesine müsaade ediyorsunuz? İktidar istiyor ki, aynı düzen devam, iktidarım devam etsin. CHP istiyor ki sistem, düzen devam etsin, ana muhalefet olarak devam edeyim. Öbürleri de, 'Meclis'te olalım, hazine yardımı alalım' diyor. Ye babam ye. Bunun hesabını Allah soracak. Ey Müslüman Türk Milleti sen neden sormuyor sun? Senin paranı, emeğini çalıyorlar" dedi.
Milletin genleriyle oynandığını da idia eden Destici, ekonomi ile ilgili açıklamasında, "Açıklanan rakamlara göre nüfusun yüzde 20'si gelirin yüzde 50'sini yiyiyor. Aslında orada bir oyun yapıyorlar. Daha küçük gösteriyorlar. Nüfusun yüzde 2'si gelirin yüzde 4'de birini yiyiyor" diye konuştu. 
Destici, PYD ile ilgili 'Fırat'ın doğusu ve batısı' ölçüsu konulduğunu anlatırken, "Bu ölçüyü kabul etmiyoruz. Fırat'ın ne doğusu ne batısı. Her tarafından PYD'nin kökü kazınmalı, her yerde yılanın başı ezilmelidir" diye ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!