BBP'den YouTube'daki görüntülerle ilgili suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

BBPden YouTubedaki görüntülerle ilgili suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 11:45

BBP, video paylaşım sitesi YOUTUBE'daki bazı videolar, kullanıcı isimleri ve yorumlarda Atatürk'e, şehitlere ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a hakaret edildiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Reyhan İşeri, Ankara İl Başkanı Tahir Adalı ile bazı partililer, suç duyurusunda bulunmadan önce Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

İşeri, YOUTUBE'da başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlere, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a, ordu ve emniyet mensuplarına, “hayatını Türkiye ve Türk dünyasına adayan Alparslan Türkeş'e, Türk milletine büyük hizmeti geçen Nihal Atsız'a”, Türk kızlarının namus ve iffetine, Türkiye'ye, Türk milletine ve bayrağa küfür ve hakaret içeren videolar, rumuzlar ve yorumlar bulunduğunu anlattı.

Bu görüntüleri, rumuzları ve yorumları kınadıklarını belirten İşeri, bunların, milletin ve vatanın birlik ve bütünlüğünü parçalamayı amaçladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Türk milletinin bu tip saldırılara itibar etmeyeceğini söyleyen İşeri, “YOUTUBE'daki görüntülerin, bilişim suçu kapsamında incelenip, suç unsuru oluşturan video paylaşımlarına erişimin yasaklanmasını, suç işleyen şahıslar hakkında Türk Ceza Kanunu'na göre gerekli işlemlerin yapılarak, Türk adaleti önünde gerekli cezanın verilmesini istiyoruz” dedi.

BBP'liler, daha sonra suç duyurusu dilekçelerini Basın Savcılığına verdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!