BBP Sason İlçe Başkanı Bayralı’nın Tehdit Edildiği İddiası

Güncelleme Tarihi:

BBP Sason İlçe Başkanı Bayralı’nın Tehdit Edildiği İddiası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 18:46

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (BBP) BATMAN'IN SASON İLÇE BAŞKANI ECEVİT BAYRALI, HDP VE PKK PARTİZANLARI TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Batman’ın Sason İlçe Başkanı Ecevit Bayralı, HDP ve PKK partizanları tarafından tehdit edildiğini iddia etti.
Bayralı, yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde yaptığı ’PYD etnik temizlik mi yapıyor’ açıklaması sonrası HDP partizanları tarafından gerek kendisinin gerek akrabaları ve gerekse de teşkilattaki arkadaşlarının telefonla aranarak tehdit üslubuyla taciz edildiklerini söyledi. Kendisinin asla bildiği doğrulardan taviz vermediğini dile getiren Bayralı, "Yanlışı kim yaparsa yapsın yanlışa yanlış dedim. Aynı şekilde doğru işi kim yaparsa yapsın takdir ettim. Ayrıca ben bir siyasetçiyim, siyasi kimliğim gereği yapılan haksızlıkları açık bir şekilde karşısında her zaman durdum ve yine siyaset gereği partilerin hataları olduğunda mutlaka eleştirmişim. AK Parti, HDP, CHP ve MHP’de nasiplerini aldılar. Daha önce Kobani’de yapılan zulme nasıl sessiz kalmadıysam Tel Abyad’daki zulme de sessiz kalamazdım. Aynı şekilde 2 gün önce Kobani de sivil halka yönelik yapılan bombalama eylemlerini de aynı şekilde kınıyor ve lanetliyorum" dedi.
"ÜLKEMİZİN SELAMETİ İÇİN EN SAĞLIKLI KOALİSYON AK PARTİ-MHP KOALİSYONUDUR"
Türkiye ve özellikle bölgenin huzuru için kendilerine göre en uygun koalisyonun AK Parti-MHP koalisyonu olduğunu aktaran Bayralı, "Siyasilerin bu ortamda kırmızı çizgilerden ya da hayallerinde ki kırmızı plakalardan çok ülkenin selametini düşünmeleri gerektiği inancındayım. AK Parti’nin de HDP’nin de en büyük hatası ülkede yaşayan diğer etnik unsurların sesini dinlemiyor olmalarıdır. AK Parti bu süreç boyunca gerek akil adamlar heyetleri ve diğer çalışmalarında hiç bir Arap’ın sesine kulak vermemiştir. Ülkemizde Türk ve Kürtlerden sonra en büyük çoğunluğu 9 milyonla Araplar oluşturmaktadır. AK Parti Arapların sesine kulak vermediği için seçmenlerinin büyük bölümü başka partilere kaymıştır. Bu partiler içinde en çok Arap oyu alanlardan biri de HDP’dir. Partinin oylarını yükselttiği yerlerden biri de Sason ilçesidir, keza Sason’da HDP hiçbir zaman bu denli yüksek oy almamıştı" diye konuştu.
"HALKLARIN KARDEŞLİĞİ BİR MASALMIŞ"
Barajı aşmak için barış sloganıyla halka giden HDP’ye halkın gerekli krediyi verdiğini dile getiren Bayralı, "Fakat seçimin hemen ardından Muş milletvekili Burcu Çelik Özkan’ın korucular için sarf ettiği sözler aslında halkların kardeşliğinin sadece bir masaldan ibaret olduğunu bölge halkına göstermiştir. Özkan’ın bu söylemleri Arap korucu ve ailelerini üzmüştür. Bu çirkin söylemlerini bir Arap olarak eshefle kınıyorum. Kendileri gibi düşünmeyen herkesi tehditle sindirmeye çalışmaları kabul edilebilecek bir davranış biçimi olmamakla birlikte kardeşliğe de ne denli uzak olduklarını bir kez daha bizlere göstermiştir. Bizler barıştan yana bir halkız. Tek istediğimiz silahlarin susması, Yaylalarımız da tıpkı Karadeniz de olduğu gibi şenlikler düzenleyelim. Yaylalarımızda elektriği, interneti konuşalım silah seslerini değil. 1400 yıldır Türk, Kürt, Arap demeden biz Müslümanlar kardeşçe yaşadık. Bugün faşizim hastalığıdır bizi birbirimize düşman kılan. Kardeşliğin yolu konuşmaktan geçer, anlaşmaktan geçer, kanla kardeşlik tesis edilemeyeceğini herkes bilmelidir" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!