BBP Genel Sekreteri Tunç:

Güncelleme Tarihi:

BBP Genel Sekreteri Tunç:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 17:37

- "Bu ülkeyi yönetenler, bilerek hareket etmelidir. Türkiye, gücünü ortaya koyarsa, bu memleketin gerçek vatanperver yiğit evlatları bu ülkeyi yönetirse, Ortadoğu'da her şeye rağmen, Türkiye'ye rağmen sinek, kanadını dahi çırpamaz"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, "Bu ülkeyi yönetenler, bilerek hareket etmelidir. Türkiye, gücünü ortaya koyarsa, bu memleketin gerçek vatanperver yiğit evlatları bu ülkeyi yönetirse, Ortadoğu'da her şeye rağmen, Türkiye'ye rağmen sinek, kanadını dahi çırpamaz" dedi.

Tunç, Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen BBP Bursa 9'uncu Olağan İl Kongresi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Haziran'daki Milletvekili Genel Seçimine hazır olduklarını söyledi.

Şah Fırat Operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tunç, şöyle konuştu:

"Süleyman Şah Türbesi'yle alakalı bir gelişme yaşandı. Bunun algısını nasıl oluşturdular, milletimize nasıl lanse ederler bilemiyorum ama tek cümleyle toprağımızı bırakıp gelmektir. Oraya sahip çıkamadılar. Sayın Başbakan, nakli kubur diye açıklama yapıyor. Zannedersem konuşmalarında 6-7 kez bu ifadeyi kullandı. Nakli kubur, gereken şartlarda yapılabilir, yapılamaz diye bir şey yok. Yassıada'daki kabirlerimizi de naklettik ama bir başka ülkede bulunan, tarihimiz, kökümüz olan, Osmanlı'nın kurucusunun dedesi olan Süleyman Şah'ın türbesinin bulunduğu Türk topraklarına sahip çıkamayan, orada sanki onun kemiklerini alarak Türkiye'ye getirmenin ötesinde başka bir şey değildir. Bu ülkeyi yönetenler, bilerek hareket etmelidir. Türkiye, gücünü ortaya koyarsa, bu memleketin gerçek vatanperver yiğit evlatları bu ülkeyi yönetirse, Ortadoğu'da her şeye rağmen, Türkiye'ye rağmen sinek, kanadını dahi çırpamaz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!