BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Ahıska 73 yıldır dinmeyen acı, bitmeyen gözyaşıdır

Güncelleme Tarihi:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Ahıska 73 yıldır dinmeyen acı, bitmeyen gözyaşıdır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 16:03

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Ahıska 73 yıldır dinmeyen acı, bitmeyen gözyaşıdır

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 73 yıl önce Ahıska Türklerinin yurtlarından kopartılarak sürgüne gönderildiğini belirterek, “Ahıskalı'nın 73 yıldır dinmeyen acısı, bitmeyen gözyaşı, ayrılık ve hüznün başlangıcı demektir” dedi.
Ahıska Türklerinin 14 Kasım gecesi topraklarından koparılıp, sürgüne gönderildiğini dile getiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “73 yıl önce yaşanan acı sürgün olayı hala içimizi yakıyor. Ahıskalı demek, Orcoşanlı yakışıklı Faik ile güzeller güzeli Türkgözülü Gülizar çiftinin mutlu ailesinin dağılması sürgün edilmesi demek. Yurtlarından koparılıp aylarca tren vagonlarında Rusya'nın değişik yerlerine sürgüne gönderilirken soğuktan ölen, hastalanan, perişan olan yüz binin üzerindeki Ahıska Türklerinin acısını içimizde hissediyoruz. Stalin'in emriyle nereye sürgün edildiklerini dahi bilemediğimiz soydaşlarımızın sürgün edilişlerinin üzerinden tam 73 yıl geçti. Faik ile Gülizar ninenin nerede olduklarını, nereye sürüldüklerini bilmediğimiz gibi onlardan geriye kalan çocukları da var mı sorusunun cevaplarını bile bilemiyoruz" dedi.
"TÜRKLÜKLERİNİ KAYBETMEDİLER"
Ahıskalılar’ın kendi kimliklerini ve dillerini muhafaza edebildiklerini dile getiren Destici, “Acılara maruz kalan tüm Ahıskalılar'ın sürgün yıl dönümünün 73. yılında özlem ve acı ile anıyor, sürgün esnasında yaşamlarını yitiren tüm Ahıskalılara yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Sürgünün üzerinden geçen uzun yıllara rağmen sağ kalanlar örf, adet, gelenek göreneklerini, inançlarını ve Türklüklerini kaybetmediler. Ahıska Türkleri Türk – İslam kimliklerine sahip çıktıkları gibi Türkçeyi de Rus sıkıyönetim tedbirlerine rağmen muhafaza edebilmeyi başaran ve vatansız kalan tek millettir. Ahıska Türklerine bugüne kadar sahip çıkan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonar da bu sahiplenmenin artarak devam etmesini ve Ahıska Türklerinin tüm problemlerini kısa sürede çözülmesini en içten dileklerimle beklediğimizi ifade ediyorum. Rabbim tüm mazlumların yar ve yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!