BBP Genel Başkanı Destici:

Güncelleme Tarihi:

BBP Genel Başkanı Destici:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 19:30

- ''(Charlie Hebdo saldırısı nedeniyle Paris'te düzenlenen yürüyüş) Peki milyonlarca müslüman hayatını kaybederken bu duruş neredeydi? 'Sizinki can da müslümanlarınki can değil mi onların ki patlıcan mı' deme hakkımız var''

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıların ardından ülke liderlerinin katıldığı yürüyüşe ilişkin "Peki milyonlarca müslüman hayatını kaybederken bu duruş neredeydi? 'Sizinki can da müslümanlarınki can değil mi onların ki patlıcan mı' deme hakkımız var" dedi.

Başiskele'deki bir otelde gerçekleştirilen partisinin olağanüstü il kongresine katılan Destici, islam coğrafyasındaki ülkelere bakıldığında taban ve tavandaki insanların farklı duygu ve hayal içerisinde yaşadığını söyledi.

İslam coğrafyasında, zulüm yaşanıp, milyonlarca müslüman hayatını kaybederken dünya liderlerinin aklına teröre karşı ortak bir duruş gelmediğini ifade eden Destici, "Saldırıların, şiddetin ve terörün her türlüsüne karşıyız. Peki milyonlarca müslüman hayatını kaybederken bu duruş neredeydi? 'Sizinki can da müslümanlarınki can değil mi onların ki patlıcan mı' deme hakkımız var" dedi.

Haberin Devamı

Fransa'nın hem şimdiki uygulamalarını hem de geçmişte Cezayir'de, Tunus'ta yaptıklarını hatırlamak gerektiğini kaydeden Desteci, "Yine aynı şekilde tüm batılı ülkeler yaptıklarını hatırlayacaklar, bunların hiç birisinin diğerine söyleyecek sözü yok. Batının, sadece kendisine yapılınca aklı başına gelmeyecek. Türkiye'yi otuz yıldır kan gölüne çeviren PKK terör yapmıyor muydu?'' ifadelerini kullandı.

Fransa'da yayımlanan karikatürleri Türkiye'ye taşımak isteyen bir takım basın yayım kuruluşları olduğuna dikkati çeken Destici, şunları söyledi:

''Biz onları da uyarıyoruz bu bir yanlıştır bundan vazgeçin, bu ülkenin değerleriyle yıllardır alay ettiniz. Bunu Cumhuriyet, Atatürk adına yaptınız ama asıl niyetinizi, gerçek kimliğinizi biliyoruz. Artık maskeniz düştü bu milletin islami, milli değerleriyle hiç kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Kim bununla oynarsa karşısında Büyük Birlik Partisi ve alperenleri bulacaklardır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!