BBP’den Çorum TSO’ya Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

BBP’den Çorum TSO’ya Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 18:51

BBP ÇORUM MİLLETVEKİLİ ADAYI NİHAT ARGUT, TERÖRÜ BİTİRMEDEN BİR BİR SORUNUN ÜSTESİNDEN GELMENİN MÜMKÜN OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Çorum Milletvekili Adayları Nihat Argut ve Halil Topşahin, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. İl Başkanı Erdal Özkan ve Merkez İlçe Başkanı Aziz Döngel ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Ümit Kaleli ve Murat Coşkun’un da katıldığı ziyarette açıklamalarda bulunan Milletvekili Adayı Nihat Argut, Türkiye’de terör sorunu halledilmeden başka hiçbir sorunun üstesinden gelinemeyeceğini vurguladı.
Türkiye’nin büyük acılar ve sıkıntılar içerisinde seçim sürecini yaşadığını ifade eden Nihat Argut, yaşanan terör olaylarından sanayicilerin de etkilendiğini belirterek, “Son dönemde ülkemizde var olan yabancı sermaye, çekilmeye başlamıştır. Yerli sermaye de tedirginlikten dolayı yatırım adımı atamamaktadır. Dolayısıyla terör bitirilmeden başka hiçbir sorunun üstesinden gelmek mümkün değildir.” dedi.
Kendisinin de eski bir toprak sanayi üreticisi olduğunu ifade eden Argut, 20 yıl önce söyledikleri ‘Çorum’a yük treni lazım’ sözünü bugünün siyasilerinin henüz yeni gördüğünü belirterek “Onu da hızlı tren olarak söylüyorlar. Çorum’un hızlı trene değil, sanayisinden, üretiminden dolayı yük trenine ihtiyacı bulunmaktadır. Çorum toprak sanayi, yük treni olmamasından dolayı bu zamana kadar çok şey kaybetti” diye konuştu.
Büyük Birlik Partisi olarak iktidar olmaları durumunda illerde Ticaret ve Sanayi Odaları’nın öncülüğünde Plan-Proje Merkezleri kuracaklarını ifade eden Milletvekili Adayı Argut, bu merkezlerde katma değeri yüksek yatırımların planlanıp, hayata geçirileceğini aktardı.
Milletvekili Adayı Nihat Argut, Türkiye’nin yalnızca acılı günlerde değil, 365 gün birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, Büyük Birlik Partisi iktidarında ülkenin birlik ve beraberliğinin yeniden sağlanacağını sözlerine ekledi.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, 7 Haziran 2015 seçim sürecinde ekonominin, sanayinin, yatırımların konuşulduğunu, ancak 1 Kasım 2015 seçim sürecinde bu konuların konuşulmasının mümkün olmadığını söyledi.
Başaranhıncal, “Daha önce de birçok kez söylediğim gibi terörün olduğu bir ortamda, başka konuların konuşulması doğru değil. Çünkü, ekonomik kayıplar, birkaç yıl içerisinde telafi edilebilir ancak terör kayıplarının telafisi yok. Dolayısıyla terör konusuna yoğunlaşmalı ve birlik ve beraberlik içerisinde terörü bertaraf etmeliyiz. İş dünyası olarak talebimiz; bu süreçte siyasilerin daha ılımlı olmaları ve uzlaşmacı bir tavır takınmaları yönündedir. Terörden kimsenin uzun vadede çıkarı olamaz, aksi takdirde kaybeden Türkiye olacaktır” dedi.
Türkiye’nin hassas bir dönemden geçtiğini, geçmişte yaşanan bir takım olaylardan dolayı Çorum’un daha hassas bir bölge olduğunun altını çizen Başaranhıncal, “Hemşehrilerimin geçmişte yaşadığımız acılardan ders çıkartmış olduğunu görüyoruz. Allah’ın izniyle bugünler de geçecek” şeklinde konuştu.
Başaranhıncal, 1 Kasım 2015 seçimlerinin vatana, millete hayırlı olması temennisinde bulunarak, seçim çalışmalarında Büyük Birlik Partisi temsilcilerine başarılar diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!