BBP Başkanı Mustafa Destici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Güncelleme Tarihi:

BBP Başkanı Mustafa Destici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 16:46

BBP Başkanı Mustafa Destici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Haberin Devamı

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA(DHA)-Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Merkez Binasında haftalık basın toplantısında Irak Parlamentosunun Türkiye'nin Musul yakınlarındaki Başika’da konuşlu Türk askeri birliğini ülkeden çekmesi yönünde aldığı karara değindi. Destici,“Devletimiz ve Hükümetimiz yapılan açıklamalara pabuç bırakmayacaktır” dedi.

“PABUÇ BIRAKMAYACAKTIR”

Irak Parlamentosunun Türkiye'nin Musul yakınlarındaki Başika’da konuşlu Türk askeri birliğini ülkeden çekmesi yönünde aldığı kararına değinen Destici, “Irak Parlamentosu son günlerde yapılan operasyonlardan rahatsız olduğunu dile getirmeye başladı. Özellikle Başika'da askeri varlığımızın Irak Merkezi Hükümetinin belli kanatları tarafından işgalci olarak ilan edilmesi ve bölgeyi terk etmesi yönündeki çağrıları bizim açımızdan bir karşılığı yoktur. Ben inanıyorum ki devletimiz ve hükümet buna pabuç bırakmayacaktır” dedi.

“HUDUT GÜVENLİĞİMİZİN SAĞLANMASI GEREKİR”

Sınırda bulunan askerlerin geri çekilmesini halinde hudut güvenliğinin DAEŞ ve PYD’ye karşı korumasız kalacağını dile getiren Destici, “Askeri varlığımız Başika başta olmak üzere o bölgede DAEŞ, PYD tehdidi ortadan kalkana kadar, Irak toprak bütünlüğünü sağlayana kadar devam edecektir. Biz Irak Merkezi Hükümetinin içindeki etkin, hakim ve belli güçlerin kimin ağzıyla, kimin yönlendirmesiyle konuştuğunu biliyoruz. Dolayısıyla itibar edilecek türden çıkışlar değildir. Hudut güvenliğimizin sağlanması gerekir” dedi.

“RÜZGAR ÇETİN OLAYI VİCDANLARI YARALAMIŞTIR”

İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan trafik kazasında polis Fatih Alagöz'ün ölümüne neden olan Rüzgar Çetin'in tahliyesine değinen Destici, “Ünlü bir yönetmenin oğlu, alkollü araç kullandığı için bir polisimizi şehit ediyor, bir polisimize de ağır yaralıyor. Bu resmen bir cinayettir. Ama bakıyorsunuz 8 ay sonra serbest bırakılıyor. Ama diğer taraftan Genel Başkan Yardımcımız Kaptan Kartal ise 20 sayfa iddianame yazamayacak kişinin sözde yalan beyanları ile yaklaşık 2 aydır cezaevinde" dedi.

"11 EKİM SALI GÜNÜ KAHRAMANMARAŞ ADLİYESİNDE OLACAĞIZ"

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu davası ile ilgili konuşan Destici, “Onlar hangi kararı verirlerse versinler. Karar milletimizin vicdanında verilmiştir. Biz tamamen şüpheler giderilip, aydınlatılıncaya kadar, aileler, camiamız ve kamuoyu tatmin edilinceye kadar, Hukuk gereğini yapana kadar bu işin peşini bırakmayacağız ve takipçisi olacağız. 11 Ekim Salı Günü Genel Merkez yöneticilerimiz, il ve ilçe başkanlarımız ve Alperen Ocakları yöneticileri ile birlikte Kahramanmaraş Adliyesinde olacağız” dedi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!