Bazı ağrı kesiciler kalp yetmezliği riski yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

Bazı ağrı kesiciler kalp yetmezliği riski yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 10:21

İngiliz tıp dergisi British Medical Journal’ın 4 ülkede 10 milyon kullanıcı üzerindeki araştırması, yaygın kullanılan bazı ağrı kesicilerin 65 yaş üstü kişilerde kalp yetmezliği riskini artırabileceğini ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Ağrı, ateş ve iltihabı azaltıcı etkilere sahip olan nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar grubundaki bazı ağrı kesicilerin etkilerinin incelendiği araştırmaya İngiltere, Hollanda, İtalya ve Almanya’dan yaş ortalaması 77 olan ve düzenli olarak bu ilaçları kullanan kişiler katıldı.

İtalya’daki Milan-Bicocca Üniversitesi’ndeki bilim insanları, iki hafta içinde bu tür ilaçları almış olan hastaların, almamış olanlara kıyasla, kalp yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılma riskinin yüzde 20 daha fazla olduğu ortaya koydu.

65 YAŞ ALTI KİŞİLERDE BİR ETKİ GÖRÜLMEDİ

Ancak araştırmacılar, ağrı kesici kullananların genel olarak daha az sağlıklı kişiler olduğuna dikkat çekti ve ilaçların 65 yaş altı kişileri etkilediğine dair bir bulgu elde etmediklerini belirtti.

Haberin Devamı

İngiliz Kalp Vakfı ise bu tür ilaçların düşük dozda ve mümkün oldukça kısa süreli olarak kullanılması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!