Baz istasyonuna karşı 'Birlik'te mücadele

Güncelleme Tarihi:

Baz istasyonuna karşı Birlikte mücadele
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 01:00

Birlik Mahallesi sakinleri, üç okul ve yüzlerce binanın ortasına konulmak istenen baz istasyonu için 7 aydır mücadele ediyor. Baz istasyonu önünde nöbet tutan mahalleli, “Bu metal yığınının mahallelinin kalbine dikilmesini kabul etmiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Çankaya Birlik Mahallesi’ne 7 ay önce direği dikilen ve vatandaşların tepkisi üzerine durdurulan baz istasyonu çalışması önceki gün yeniden başladı. 450. Cadde ile 493. Sokak’ın kesişimindeki kaldırıma bir GSM şirketinin koymak istediği baz istasyonunu istemediklerini belirten mahallele sakinleri toplanarak, şu açıklamayı yaptı:

SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR

“Çevrede üç okul, yüzlerce apartman bulunuyor. Bölgede bu kadar boş arazi varken, sağlığa verdiği zarar kanıtlanmış olan bu metal yığınının mahallelinin kalbine dikilmesini kabul etmiyoruz. İmza topladık, yanında gece gündüz nöbet tuttuk, dava açtık. Aylardır mücadelemiz devam ediyor. Şuan burada yapılan çalışma yasal olarak da doğru değil. İnsan sağlığı her şeyden önemliyse, yetkililerin sesimize kulak vermesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

POLİS NÖBET TUTTU

Mahallelinin ‘yasal olmadığı’ gerekçesiyle GSM şirketi çalışanlarına müdahale etmesinin üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, dün gün boyu bölgede nöbet tuttu.

Baz istasyonuna karşı Birlikte mücadele

Ankara Hürriyet’in geçtiğimiz mart aydındaki ‘İlkokul Önüne Baz Diktiler’ haberinin ardından baz istasyonunda çalışma durdurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!