Baz istasyonu istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Baz istasyonu istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 14:45

Yenimahalle’ye bağlı 25 Mart Mahallesi’ndeki Kaşifler ve Çaldıran caddelerinin kesişimindeki kaldırımlara baz istasyonu dikilmesi mahallelinin tepkisine neden oldu. 

Haberin Devamı

Mahalleli, okul ve kreşe yakın bir noktaya dikilen baz istasyonunun kaldırılması için dün eylem yaptı. İstasyonun önünde toplanan kalabalık, “Baz istasyonu istemiyoruz” diye slogan attı. Baz istasyonunun kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını ve mahkemeye başvuracaklarını belirten mahalle sakinlerinden Can Bostan, şöyle konuştu:
“En önemli nokta çocuklarımız. Baz istasyonunun kurulduğu nokta tam kaldırımın ortası olduğu için bölgedeki okullarda okuyan öğrenciler, ulaşım için yola inmek zorunda kalacak. Burada kontrolsüz bir trafik olduğu için çocukların hayati tehlikesi bulunuyor. Yenimahalle Belediyesi ekipleri, kendi yetki ve sorumluluk alanlarında olmadığını ve konunun Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendirdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile de irtibat kurduk. Alo 153 Mavi Masa şikayetimizi aldı ancak herhangi bir geri dönüş gelmedi. BİMER’den, istasyonun prosedürlere uygun olduğu yönünde bir cevap aldık. Son olarak imza kampanyası başlattık. Topladığımız imzalarla Valiliğe başvuruda bulunacağız. İstasyonunun kaldırılması için suç duyurusunda bulunacağız.” 

Haberin Devamı

KANSERİM, ÖLMEK İSTEMİYORUM

Baz istasyonunun gece yarısı dikildiğini iddia eden mahalle sakinlerinden öğretmen Pakize Genç de, “Biz sağlıklı nesiller yetiştirelim derken, bunlar umudumuz olan gelecek nesillerin sağlını bozmaya çalışıyorlar” dei. Meme kanseri Günay Orkun, “Kanser hastasıyım ve tedavi görüyorum. Ölmek istemiyorum. Okul, spor tesisi ve konut alanlarının arasında kalan bir noktaya baz istasyonu dikilmesine kimin, nasıl izin verdiğini anlayamıyorum. İzni olduğuna da emin değilim” diye konuştu. Meme kanseri Pervin Yiğit de, “GSM operatörleri para kazanacak diye hayatımdan olmak istemiyorum. Sağlığımı riske atmak istemiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!