Baz istasyonları Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Baz istasyonları Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2008 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara’nın Eryaman semtinde "gizli" kurulduğu öne sürülen baz istasyonları ile ilgili tartışmaları Meclis gündemine taşıdı.

Ateş, konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

CHP’li Ateş, önergesinde Ankara’nın en büyük yerleşim yerlerinden birisi olan Etimesgut’a bağlı Eryaman’da konut alanlarının içerisinde kurulan baz istasyonlarının tehlikesine dikkat çekti. Bu baz istasyonlarının "açık veya gizli" kurulduğu yönünde iddialar bulunduğunu belirten Ateş, "Bu bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızdan, baz istasyonları nedeniyle büyük kaygı duydukları yönünde yoğun şikayetler almaktayım. Söz konusu şikayetlerde, vatandaşlarımızın semtlerindeki baz istasyonlarının kaldırılarak konut bölgelerinin dışına taşınması için her türlü girişimi yaptıkları, bu konuda protesto eylemi gerçekleştirdikleri, buna rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını belirtmektedirler" dedi.

Ateş, Bakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

* Ankara’da 12 Kasım 2007 tarihinden bu yana kaç tane yeni baz istasyonu kurulmuştur? İlçelere göre dağılımı nedir?

* 12 Kasım 2007 tarihinden bu yana, baz istasyonlarının bina, okul, kreş vb. yerlere göre dağılımı belirlenmiş midir? Belirlenmediyse, toplum ve insan sağlığını yakından ilgilendiren böylesine ciddi bir konuda bir çalışma yapılmamasının nedenleri nelerdir?

* Binalara, okul, hastane, kreş vb. yerlere kurulan baz istasyonlarının insan ve toplum sağlığı açısından yarattığı olumsuz etkilerle ilgili olarak vatandaşlarımızın ve kamuoyunun endişe ve tepkisi bilinmektedir. Söz konusu istasyonların, bina, okul, kreş vb. yerleşim alanlarından kaldırılması yönünde bir çalışma var mıdır?

* Baz istasyonlarının, Eryaman’da olduğu gibi konut sitelerinin içerisinde, okulların yanında, çocuk oyun alanlarının içerisinde kurulmalarının önünde herhangi yasal bir engel var mıdır? Yoksa bunu önleyecek bir yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

* Büyük ölçüde çocuklu ailelerin yaşadığı Eryaman’da, yurttaşların özellikle çocuklarının sağlıklı gelişimi açısından taşıdığı kaygıları giderecek bir önlem almayı düşünüyor musunuz?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!