Baysan: 300 bin nüfusa hizmet ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Baysan: 300 bin nüfusa hizmet ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 12:16

Baysan: 300 bin nüfusa hizmet ediyoruz

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)– TEKİRDAĞ'ın Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan, belediye olarak iyi güzel projelere imza attıklarını belirterek, "384 memur 195 işçi ile 380 taşeron çalışanımızla 300 bin nüfusa hizmet ediyoruz” dedi.
Belediye başkanı Ünal Baysan, ilçede faaliyet gösteren basın mensupları ile belediyenin 5. Katındaki toplantı salonunda bir araya geldi. 2016 yılı değerlendirmesini basın mensupları ile paylaşan Baysan, “Çorlu belediyesi olarak 384 memur,195 işçi ve 380 taşeron ile halkımızı hizmet veriyoruz. 2016 yılında belediye olarak bin 37 iş yerine ruhsat verdik. Bununla birlikte belediyemizde olmayan müdürlüklerimizi hayata geçirdik. Aynı zamanda da halkımızın faydalanabileceği ücretsiz çamaşırhane kurduk. Bu çamaşırhanemiz en çok üniversite öğrencilerimizin işine yaramıştır. Okulların açılmasıyla birlikte birçok üniversite öğrencimiz buraya gelerek ücretsiz olarak çamaşırlarını yıkamaktadırlar. 13 bin 536 parsel imar durumuna alındı. Kamulaştırmada ise 8 milyon lira harcadık. Hisse satışlarında da 1 milyon 244 bin TL ise gelir elde edilmiştir. Evde bakım hizmeti bizim için en önemsediğimiz bir birimimizdir. Burada evlerinde bakıma muhtaç olan vatandaşlarımızın evlerinde gerekli bakımlarını deneyimli personelimizle yapıyoruz. Aynı zamanda en büyük projelerimizden bir tanesi ise yarı olimpik yüzme havuzumuzu tamamlayıp bitirdik. Burada yüzme sporumuzla ilgilenen çocuklarımız ve öğrencilerimiz faydalanmaktadır. Kapalı Pazar inşaatımız bitirildi ve Perşembe pazarımız kapalı olmuştur. 3 Bin kişilik bir kapalıspor salonu yapıyoruz. Cumhuriyet Öğrenci evi projemizle ilgili olarak çalışmamız başladı. 6 adet tarihi çeşmemiz ile ilgili olarak bakım çalışması başladı. Muhtarlarımızın muhtarlık binaları kendi mahallelerinde yapılarak kendilerine teslim edildi. 22 mahallede 227 mahallede toplam 91 bin asfalt yapılmıştır. Bazı mahalle ve sokaklarında kilit taşı yapılmıştır. Pamukkale Üniversitesi ile trafik iyileştirme projemiz var. Bu projede bazı sokak caddeleri trafiğe kapatabilir miyiz bunun çalışmasını yapıyoruz. Belediye olarak bizim hiçbir borcumuz yok. Ne iller bankası, ne sigorta hiçbir borcumuz bulunmamaktadır.”
NÜFUS HAR YIL 10 BİN ARTIYOR
Yakın zamanda Çorlu Adliyesi ve hükümet binasının taşınmasıyla orada boşalacak olan bölgenin bir meydan yapılmasının bölge için önemli olduğunu da belirten Baysan şunları söyledi: “ Şimdi yakın bir tarihte hükümet binası ile adliye binası taşınacak. Burayla ilgili olarak bir park ve meydan planımız var. Burasını park ve meydan yaptığımızda Saray caddesindeki esnafımız içinde bir iyi bir çalışma olacaktır. Çorlu nüfus olarak her yıl 10 bin kişi artmaktadır. Bunların buraya gelmesi bazı sıkıntılarını da beraberinde getiriyor. Havaalanında yurt içi seferlerinin artırılması ve yurt dışı seferlerinin olmasıyla ilgili olarak çalışma yapılması gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!