Bayramlık tatlılar vitrinde

Güncelleme Tarihi:

Bayramlık tatlılar vitrinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 12:48

Bayramlık tatlılar vitrinde

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - RAMAZAN Bayramı'na sayılı gün kala rengarenk şeker ve çikolatalar pastanelerin vitrinlerinin yanı sıra halk pazarlarındaki standları süslemeye başladı.

'Her cebe uygun' sloganı ile yola çıkan Özlem Pastanesi, Lara ve Meltem şubelerinde bayramlık tatlı, şeker ve çikolata siparişlerini almaya başladı. Hazırladıkları özel şeker vitrini ile hem göze hem de ağız tadına hitap eden işletme, tepsi tatlı sipariş alımına başladı.

Bayram gününe kadar yüzlerce tatlı siparişini yetiştirmek için gece gündüz çalışacaklarını belirten Özlem Pastanesi sahibi Bora Okumuşoğlu, özel paketli şeker ve çikolatalara da ilginin yüksek olduğunu kaydetti. Tatlıların kilo fiyatlarının her cebe uygun düzenlendiğini sözlerine ekleyen Okumuşoğlu, "Cevizli baklavanın kilo fiyatı 55 TL, fıstıklı baklavanın ise 85 TL olarak belirlendi. Sarı burma, ev baklavası ve dilber dudağı, bülbül yuvası 60 TL, fıstıklı kuru baklama 85, fıstıklı bohça ve fıstık sarma 120 TL'den satılıyor. Cevizli güllaç 50, tulumba 25, ekmek kadayıfının kilo fiyatı ise 35 TL" dedi. Tatlılarda kesinlikle glikoz şeker kullanılmadığını kaydeden Okumuşoğlu, satılan şeker ve çikolatalarda kaliteyi en üst düzeyde tuttuklarını söyledi. Okumuşoğlu, "Madlen çikolatalar 37 TL ile 59 TL, special çikolatalar 47 TL ile 95 TL, draje çeşitleri ise kilosu 80 TL ile 90 TL'den satışa çıktı" dedi.

Halk pazarlarında ise draje, çikolata ve şekerlerin kilo fiyatları 4 TL'den başlayıp 60 TL'ye kadar çıkıyor. Vatandaşlar istedikleri tat ve renkteki şekerleri tezgahlardan seçerek alabiliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!