Bayramiçli gençler Anıtkabir'i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Bayramiçli gençler Anıtkabiri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 13:52

Bayramiçli gençler Anıtkabir'i ziyaret etti

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç Belediyesi tarafından, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında Ankara'ya giden 150 öğrenci, Anıtkabir´i ziyaret ederek Atalarının huzuruna çıktı.

Bayramiç Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79'ncu yılında, Atatürk Anadolu Lisesi, Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Bayramiç Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinden oluşan son sınıf öğrencilerini Anıtkabir’e yolladı. Öğrenciler Anıtkabir, TBMM ve Eski TBMM´nin yanı sıra Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy´un İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahı'nı ziyaret etti.

Anıtkabir ziyareti için 150 lise öğrencisini Ankara'ya götürdüklerini belirten Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan, “Bu yıl öğrencilerimize özel bir armağan vermek istedik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, kültürlerini yakından görüp öğrenmelerini sağlamak bir yerde bizim asli görevimizdir. Bu bağlamda ilçemizde bulunan lise son sınıf öğrencilerine yönelik bir Ankara gezisi düzenledik. İlkini düzenlemiş olduğumuz bu etkinliği her yıl tekrarlayarak gelenekselleştireceğiz. Öğrencilerimizi bu tür etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız her yıl 10 Kasım’da Ata’nın huzurunda olacak. Gönül isterdi ki bütün çocuklarımızı Anıtkabir’e gönderebilelim. Ayrıca öğrencilerimiz Milli Şairimiz Mehmet Akif'in doğduğu yerden, İstiklal Marşı'mızın doğduğu yere Tacettin Dergahı'na da bir ziyaret gerçekleştirdiler. Tarihi değerlerimizin görülmesi açısından bu gezilere çok önem veriyoruz” dedi.

Geziye katılan öğrenciler ise Ankara ziyaretinden çok mutlu olduklarını belirterek “Belki hayatımız boyunca göremeyeceğimiz ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün kabrini ziyaret ettik. Ayrıca 1. 2. TBMM ve Bayramiç doğumlu Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahı'nı da gördük. Hayatımızın en anlamlı etkinliğini bizlere yaşatıp, bu fırsatı sunduğu için Belediye Başkanımız Sayın Sadettin Arslan´a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!