Bayramiç Ziraat Odası'ndan eğitim semineri

Güncelleme Tarihi:

Bayramiç Ziraat Odasından eğitim semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 17:38

Bayramiç Ziraat Odası'ndan eğitim semineri

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde, hayvan üreticisinin maliyetleri düşürmesi, daha fazla verim alması için köylerde yem bitkileri yetiştiriciliği, hayvancılıktaki sorunlar ve hatalar, IPARD II hayvancılık desteklerini konu alan "Hayvancılık ve Genel Tarım" konulu eğitim semineri düzenlendi.
Bayramiç Ziraat Odası tarafından Türkmenli Köyü'nde düzenlenen seminere Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Ziraat Odası Meclis Başkan Yardımcısı Yahya Savran, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Harun Baytekin, Prof. Dr. Türker Savaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Birim Amiri Cem Akşit ve ekibi, Çanakkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Çolpan, Bayramiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Arslan, Bayramiç Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Güner, Türkmenli Köyü Muhtarı Mustafa Kocabaldır, Sarıdüz Köyü Muhtarı Mustafa Evcimen, Sarıdüz Kooperatifi Başkanı Güneş Gürsoy, Akpınar Köyü Muhtarı Nizamettin Sezer ve çok sayıda üretici katıldı.
Seminerde, üreticinin daha fazla verim alması, maliyetlerin düşürülmesi ve destekleme konularında üreticiler bilgilendirildi. Çanakkale İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ferhan Savran, Doç. Dr. Duygu Aktürk ile birlikte 'Yüzde 50 Devlet Mazot Desteği' ile ilgili anket çalışması yaptı. Seminerde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin, Prof. Dr. Türker Savaş, TKDK Birim Amiri Cem Akşit tarafından "Hayvancılık ve Genel Tarım" konulu sunum gerçekleştirildi.
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, "Ruhsatsız olan işletmeler için girişimde bulunacağını ve TKDK desteklerinden faydalansın diye işletmelerin ruhsat sorunları yüzünden destek alamadığını devlet yetkililerinden bu konu hakkında yardım talep edeceğim. IPARD konusunda devletimizin destekleri çok ciddi biz oda olarak üreticimizin her zaman yanındayız ve elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız" dedi.
Seminerin ardından katılımcılara pilav ikramı yapıldı.
Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!