Bayramda Ilgaz Dağı'nı 5 bin kişi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Bayramda Ilgaz Dağını 5 bin kişi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 16:48

Bayramda Ilgaz Dağı'nı 5 bin kişi ziyaret etti

Haberin Devamı

ILGAZ(Çankırı), (DHA)- RAMAZAN Bayramı süresinde Ilgaz Dağı Milli Parkını 5 bin 45 kişi ziyaret etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nce Ilgaz Dağı Milli Parkı yanı sıra ülke genelinde işletilen Milli Park ve Tabiat Parklarında da girişlerin ücretsiz olması ziyaretçi sayısının artmasına neden oldu.
Ramazan Bayramında huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşlar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı ile Bakanlık tarafından işletilen tüm tesislere ücretsiz giriş yaptılar. Havası, suyu, tarihi-tabii kaynak değerleri, tabii görünümleri ve sakin ortamlarının yanı sıra vatandaşlara eğlenme, dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirme imkanı sağlayan milli parklar ve tabiat parkları bayram süresince vatandaşları ağırladı.
Kastamonu ve Çankırı il sınırları içinde kalan Ilgaz Dağı Milli Parkı'da her bayram olduğu gibi bu bayramda da doluydu. Bayram tatilini doğayla iç içe geçirmek için Ilgaz'a; 185 otomobil, 48 minibüs, 50 midibüs, 56 otobüsle yurdun çeşitli bölgelerinden gelen toplam 5bin 45 doğasever, 2000 metre rakımda, göknar çam ormanları altında, yemyeşil çimen ve rengârenk dağ çiçekleriyle kaplı ormanda , serin bir ortamda gönüllerince eğlenme fırsatı yanında görsel ziyafet yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!