Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Bayramda Dubai deliliği

Duydum ki bayramda 4 bin 500 Türk, Dubai’ye geliyormuş.

Haberin Devamı

Bu tabii turlara kayıtlı olanlar. Bir de kendi başına gelenleri ekle. Amaaan çılgınlık yani. “Ya siz deli misiniz!” desem de boş değil mi?
Kafaya koydunuz, geliyorsunuz.
Hava nispeten normalleşmeye başladı ama, yine de bana çok acayip geliyor Dubai’ye duyulan bu aşk. Burası nasıl böyle bir trend haline geldi, ağzım açık izledim yıllar boyu.
Belki de 13 yıldır Dubai’de yaşadığım ve nereden nereye geldiğini gördüğüm için böyle hissediyorumdur. Eskiden ucuzdu, alışveriş cazibesi vardı; ama Dubai artık hiç de ucuz bir yer değil. Ne alışveriş ucuz, ne oteller, ne yeme, ne içme, ne de eğlenme... Alınacak her şey de zaten her yerde var.
Bütün dünya zincirleme AVM virüsüne yakalandı. Her yerde her şey aynı.
Karar sizin tabii.
Madem geliyorsunuz; birkaç tavsiye...
Yonca
“içinden”

Haberin Devamı

Mall mall gezme

Allah aşkına gelip sadece mall mall gezmeyin ve bir ara üşenmeyip Bur Dubai’deki Dubai Müzesi’ni de gezin. Tarihi yok sayılacak gençlikte bir emirlik için nasıl da “müze” ve “tarih” yaratılır ve pazarlanır, görmeniz iyi olur. Böylece dönüşte esas görmeniz ve tapmanız gereken Topkapı ve Dolmabahçe’yi; Ankara’da Etnografya ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezmek için de bir tur yaparsınız.
O alışveriş merkezi senin bu alışveriş merkezi benim diye kendinizi kaybetmeye geliyor olduğunuzu düşünmek istemesem de gerçek bu değil mi?
Yeminle Türkiye’de hepsi çok daha iyi fiyata var; ama işte nedense buranın adı çıkık.
Mall mall gezeceklere tavsiyem, gelmeden web sitelerine bakıp yerleri belirlemeniz. Gereksiz derecede über büyük Dubai Mall’da insan nereye gidip ne alacağını şaşırıyor. Bir mağazadan öbürüne 20 dakika yürü dur.
Bloomingdale’s ve Galerie La Fayette burada.
Ayakkabı delisi olanlar sakın Level’a uğramadan çıkmayın. Kesenize sabır diliyorum pek tabii.
Dubai Mall’da çocuklar için Kidzania ve Rainforest diyorum, ihya olurlar.
Hamley’s de var.
Emirates Mall daha normal boyutlu bir büyüklükte ve bence alışveriş daha kolay gibi. Bir de meraklısına Cheesecake Factory var Ski Dubai’ye nazır takılmalık. Gelmişken bol bol Kajal sürme de alın olsun.
Yonca
“mallzede”

Haberin Devamı

Yeme içme

DIFC’de bir sürü sanat galerisi var. Aynı zamanda şık ve trendy restoran galerisi de diyebilirim.
Roberto’s a gidin mesela bir şeyler yiyip içmeye. Ama rezervasyonla pek tabii. Müdürü Mustafa bizden. Süper adamdır. Onun elinin değdiği yer parlar her daim.
Burj Khalifa manzarası, müzik ve ortam iyidir Roberto’s’da.
En alasından lezzetli ve Dubai’de olup da Dubai’de hissetmemek için bir yemek yiyelim derseniz, yine DIFC’de Fransız La Petite Maison derim.
Ama hemen şimdi, rezervasyon yapın. Millet her gece kuyrukta.
Dirty Martini için bak barda. Ketel One votkalı olsun.
Açık havada yemek derseniz, Madinat Jumeirah olayına girin. Ya da bizden bozma bir Lübnan yemeği derseniz Flooka var Dubai Marine Beach Otel’de.
Balıkçı, terası denize nazır filan falan.
Yonca
“gurme”

Haberin Devamı

Çöl ve deniz

Tatilde de koşukolikler varsa benim gibi, Safa Park’tan şaşmasınlar. 24 saat her spor yapan birileri hep vardır. Ben zaten hep oradayım.
Otelinizin plajı yoksa ve plaja gidesiniz varsa hiç çekinmeyin. Dubai’deki halk plajları çok güzeldir. Hele Jumeirah Beach Road üzerinde Kite Beach süper. Çocuklar için sabun futbol sahası, plaj voleybolu vesaire de var. Atlantis’te de kocaman su parkı var meraklısına. Bir de ne olursa olsun çölde bir safari patlatın. 4 çeker niye 4 çeker anlamak için. Bence her şeyden güzel olan tek şey o hâlâ... Çölde güneş bir başka batıyor daima. Hatta yeterince çılgınsanız gece kalmalısından ayarlasanız aslında çadır madır yıldızların altında...
Yonca “deve”

Yazarın Tüm Yazıları