Bayramda doluluk yüzde 100'ü buldu, turizmci yara sarıyor

Güncelleme Tarihi:

Bayramda doluluk yüzde 100ü buldu, turizmci yara sarıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 13:14

Bayramda doluluk yüzde 100'ü buldu, turizmci yara sarıyor

Haberin Devamı

Timur TARLIĞ/İZMİR, (DHA) - RUSYA ile yaşanan uçak krizi, canlı bombalı terör saldırıları, darbe girişimi nedenleriyle zor günler yaşayan turizm sektörü dokuz günlük bayram tatilinde hareketli günler yaşıyor. Çeşme Turisttik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, otellerdeki doluluğun yüzde 100 olmasına rağmen bunun sezon boyunca aldıkları yaraları ancak sarmaya çalıştıklarını söyledi.
Çeşme'deki turistik tesislerde bayramda gelenlerin yüzde 95'ini yerli tatilciler oluşturdu. Bayramın ilk günü kurbanını kesip tatile çıkanların da eklenmesiyle ikinci günden itibaren otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'leri buldu. Çeşme'ye gelen tatilcilerin çoğu konuklamayı değil eğlence ve yeme içme mekanlarını tercih etti.
Çeşme Turisttik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, sektörün bayram tatilinden önce aldığı derin yaraları ancak sarabildiğini belirterek, hükümetin kredi borçları konusunda iyileştirme istedi. Öncel, şunları söyledi:
"Çeşme'de oteller doldu ancak bayram tatilinden önceki yaralarımızı ve sıkıntılarımızı atlatmaya yetmedi. Kötü bir sezon geçirdiğimiz tüm Türkiye'de turizm iyi geçmedi. Bu sene kazanan otelci, işletmeci olmadı. O yüzden devletin bu konuda bir adım atıp, otelcilerin kredi borçları ve bazı iyileştirmeler konusunda adım atmalarını bekliyoruz. Ziyaretçilerimiz Çeşme'ye paket turlardan ziyade eğlenmek, gezmek ve yemek içmek için geldi. Yüzde 95'i yerli turist. Çeşme çok fazla yabancı turist kabul eden bir yer değil. Her şey dahil sistemi ile çalışan otel sayımız parmakla sayılacak kadar az. Tur operatörleri deniz kıyısında her şey dahil sistemi istiyor. Biz de bu sistemi satmak istemediğimiz için Çeşme'ye çok fazla yabancı turist gelmiyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!