Bayramda beslenmeye dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bayramda beslenmeye dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 11:00

Bayramda beslenmeye dikkat

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Kurban Bayramı'nda beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Bayramın sağlıklı şekilde geçirilebilmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Yazı, bu noktada herkesin duyarlı davranmasını istedi. Kurban Bayramında, tatlı, şeker tüketimine ek olarak kırmızı et tüketiminin artacağını vurgulayan Yazı, "Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Kurban bayramında; sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp her zaman özen gösterilmelidir.

Vatandaşlarımız kendi sağlığını koruma altına almak için dengeli beslenmeye dikkat ederken sağlık çalışanlarımız da olası hastalık durumlarına karşı her bayram olduğu gibi bu bayramda da görevinin başında vatandaşlarımıza hizmet edeceklerdir" diye konuştu.

Yazı, bayram boyunca tüm hastanelerin acil servisi ile 112 ekiplerinin 24 saat görev başında olacağını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!