Bayramda Antalya'ya ünlü yağacak

Güncelleme Tarihi:

Bayramda Antalyaya ünlü yağacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

Antalya'daki turistik tesisler, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, yerli turisti kente çekebilmek için ünlü sanatçılarının sahne alacağı paket eğlence programları hazırladı. Kurban Bayramı'nda Sezen Aksu, Sibel Can, Hülya Avşar, Ajda Pekkan, Petek Dinçöz, Muazzez Abacı, İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül, Gülben Ergen, Ebru Gündeş, Seda Sayan'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar, Antalya'daki otellerde sahneye çıkacak. Fransız müzik divası Emma Shapplin de bayramın son günü Kremlin Palace'de konser verecek.

Haberin Devamı

İlk günden itibaren büyük ilgi gören bayram programlarında bazı otellerin rezervasyonları doldu ve satışları da durduruldu. Bölgedeki bir çok otelin rezervasyonları da yüzde 70'in üzerine çıktı. Belek, Kemer, Beldibi, Göynük, Side gibi turizm merkezlerindeki oteller, uzun bayram tatilinde Türkiye'nin yıldızlarını ağırlayacak. Ünlülerin sahne alacağı Antalya’daki otellerde üç gecelik en ucuz tatilin fiyatı ise 400 ile 700 YTL arasında değişiyor.

BÖLGEYE 50 MİLYAR DOLAR

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, seyahat acenteleri vasıtasıyla Antalya'ya bayramda 50 bine yakın yerli turist gelmesini beklediklerini, ayrıca kente gelenlerle birlikte yerli turist sayısının 100 bin civarında olacağını söyledi. Bayramın düşük sezondaki Ocak ayına denk gelmesinin doluluğu artıracağını ve turizme hareketlilik kazandıracağını söyleyen Başkan Ayık, şunları söyledi:“Bayramda çok yoğun programlar oldu. Hem uzun bir tatil var. Yılbaşı gibi tek günlük tatil değil. Arkasından sömestr geliyor. Açık olan tesisler zengin programlarla bayrama hazırlandı. Bayramın yılbaşına ve geçen bayramlara oranla daha verimli geçmesini bekliyoruz. Bayramın bölge ekonomisine 50 milyon dolar katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

REZERVASYONLAR DURDURULDU

Haberin Devamı

Titanic Beach Resort Rezervasyon Müdürü Alev Uysal, bayram satışlarına yılbaşı öncesinde başladıklarını ve bir haftada tüm odaları sattıklarını söyledi. En az 4 gece konaklama sunduklarını belirten Uysal, “Gecelik kişibaşı 200 YTL'den bir kişi 800 YTL ediyor. Bir çiftin bayram tatili bedeli 4 gecelik 1600 YTL. Satışları yeni yılın ilk günü durdurduk. Bütün odalarımız günler öncesinden satıldı. Sadece bizim değil bölgedeki otellerin de rezervasyonları doldu” dedi.

Beldibi'nde 7 yıldız kategorisindeki Sungate Port Royal Oteli'nin Reklam Müdürü Can Topçu da bayram için hedefledikleri müşteri potansiyelini şimdiden yakaladıklarını söyledi. Şu anda rezervasyonların yüzde 80 tamamlandığını kaydeden Topçu, “Gerek programa aldığımız sanatçılar gerekse fiyat olarak diğer otellere oranla biraz daha farklı noktadayız. Buna rağmen yüzde 80'i aştık. Hafta sonuna kadar yüzde 100 rezervasyon doluluğuna ulaşacağımızı tahmin ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

HANGİ SANATÇI HANGİ OTELDE

Kurban Bayramı’nda Antalya’nın Kemer, Kundu, Lara, Side, Beldibi bölgelerinde sanatçılı ve her şey dahil sistemi uygulayan otellere gelecek tatilciler, bayram boyunca hem tatil yapacaklar, hem de eğlenecekler.
Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki şehir oteli Porto Bello'da üçüncü bayram günü Ferhat Göçer sahne alacak. Bayramın birinci gününde Manavgat Side’deki Silence Beach Otel’de Seda Sayan ve Mehmet Ali Erbil, ikinci gününde Zara, üçüncü gününde ise Ajda Pekkan sahne alacak. Bu otelde, dört gece konaklama 800 YTL, beş gece 850 YTL, altı gece ise 950 YTL olacak.

Kemer İlçesi'nin Beldibi Beldesi’ndeki Antedon De Lux Otel’de bayramın birinci günü Petek Dinçöz, ikinci günü Mahsun Kırmızıgül, üçüncü günü ise Gülşen ve Burak sahneye çıkacak. Bu otelde bayramda en az beş gece kalacaklar geceliğine 175 YTL ödeyecekler.

Haberin Devamı

Beldibi'ndeki Mirage Park Resort Otel'de ise bayramın üçüncü günü Muazzez Ersoy ve dördüncü günü de Metin Arolat konser verecek. Herşey dahil sistemini uygulanan Mirage Park'ta bayram tatilini geçirmek isteyenler geceliğine gala programı dahil 113 YTL ödeyecek.

HÜLYA VE SEZEN SUNGATE'DE


Beldibi’ndeki Sungate Port Royal Otel’de, bayramın birinci günü Hülya Avşar konser verecek. Sungate'de bayramın üçüncü günü ise Sezen Aksu var. Bayramın dördüncü günü de Serdar Ortaç sahneye çıkacak. Bu otelde bayram geçirmek isteyenler geceliğine 225 YTL ödeyecekler.

Rixos Hotel Tekirova’da bayramın ikinci gecesi sahneye çıkacak Sibel Tüzün’ü izlemek isteyenler ise gecelik 126,30 YTL ödeme yapacaklar. Rixos Oteller Zinciri'ne bağlı Rixos Tekirova'da bayram süresince ayrıca Cuba Night adlı eğlence grubu da sahne alacak.

Haberin Devamı

Kemer'deki Limak Limra Otel'de bayramın ikinci günü Deniz Seki sahneye çıkacak. Herşey dahilin uygulandığı otelde dördüncü gün de Ümit Sayın sahne alacak. Limra'da tatil yapmak isteyenler en az 4 gece konaklamalı olmak şartıyla geceliğine kişibaşı 100 YTL ödeyecek.

Kemer'deki Kazan Holding tarafından satın alınan eski adı ‘Sultan Saray’ olan 5 yıldızlı 1116 yataklı Mirada Del Mar Otel'de ise Nalan hayranlarıyla buluşacak.

EMMA SHAPPLİN GELİYOR


Kundu’da WOW grubuna bağlı Kremlin Palace Otel’de 8 Ocak’ta Candan Erçetin, 9 Ocak’ta Kenan Doğulu, bayramın ilk günü Özdemir Erdoğan, üçüncü günü yüzyılın en iyi kadın besteci ve yorumcuları arasında gösterilen Suzanne Vega, bayramın dördüncü günü Sertab Erener ile Fahir Atakoğlu, 14 Ocak’ta ise Fransız müzik divası Emma Shapplin sevenleriyle buluşacak. Kremlin Palace Otel’de üç gece üç konser 580 YTL, dört gece dört konser 730 YTL olarak belirlendi. Kremlin’de yedi gece kalarak, yedi konser izlemek isteyenler ise 1210 YTL ödeyecekler.
Topkapı Palace Otel’de 8 Ocak’ta Hüsnü Şenlendirici, 9 Ocak’ta Orhan Osman, bayramın ilk günü Burhan Öçal, üçüncü günü Özlem Tekin, dördüncü günü rock müzik sanatçısı Şebnem Ferah ve 14 Ocak’ta ise müzik grubu ‘Mor ve Ötesi’ sahneye çıkacak. Topkapı Palace Otel’de yedi gecede altı konser izlemek isteyenler, 910 YTL ödeme yapacaklar.

EBRU GÜNDEŞ 2 AYRI OTELDE

Lara'daki Titanic Beach Resort'ta bayramın birinci günü Sibel Can sahne alacak. İkinci bayram günü Urfa sıra gecesi yapılacak otelde üçüncü gün İzel ve oryantal Didem ile dördüncü gün de İbrahim Tatlıses konser verecek. Titanic'te tatil yapmak isteyenler gecelik 200 YTL ödeyecek.

Haberin Devamı

Miracle De Luxe Resort'ta bayramın ilk günü Natalia, ikinci günü Zeynep Dizdar, üçüncü günü Funda Arar ve 14 Ocak'ta da Ebru Gündeş sahne alacak. Tatillerini Lara'daki bu otelde geçirmek isteyenler en az 4 gece olmak üzere geceliğine kişibaşı 149.90 YTL ödeyecek.

Lara'daki Lares Park Otel'de bayramı geçirenler, ilk gün Muazzez Abacı, ikinci gün Özcan Deniz, dördüncü de Gülben Ergen ile coşacak. Lara'daki 5 yıldızlı bu otelde tatil yapmak isteyenler, en az 4 gece konaklamalı olmak kaydıyla geceliğine 190 YTL ödeyecekler.

Lara bölgesindeki Delphin Palace Otel'de bayramın ikinci günü Ege, dördüncü günü de Ebru Gündeş konser verecek. Barut Lara Resort Spa & Suites'te bayramın ikinci günü Hande Yener çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!