Bayramda Ankara aktiviteleri

Güncelleme Tarihi:

Bayramda Ankara aktiviteleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 15:40

Yaz aylarında her ne kadar sosyal aktiviteler azalsa da Başkent, tatil dönemlerinde farklı aktiviteler yapmaya imkan sağlıyor. Dokuz günlük bayram tatilini Ankara’da geçirenler, şehrin tüm güzelliklerini ve sosyal hayatını, bu tenha günlerde başka bir keyifle yaşayabiliyor.

Haberin Devamı

Şehir içindeki ve yakınındaki çok sayıda park, keyifli bir gün geçirmeniz için bir alternatif olabilir. Hiç şüphesiz Ankaralıların vakit geçirmekten en çok keyif aldığı parkların başında Seğmenler ve Kuğulu Park geliyor. Yemyeşil çimlerin üzerinde güneşli havanın tadını çıkarıp sonrasında Tunalı Hilmi Caddesi’nde bir tur ve kahve molası ile günü taçlandırabilirsiniz. Özellikle hafta sonu yoğun olan Eymir Gölü ise sabah erken saatlerde yapılan spor ve sonrasında kahvaltı için en ideal yer. Ayrıca gölün etrafında bisiklete binip, gölde de sandal sefası yapabilirsiniz. Göl çevresindeki çok sayıda büfe ve restoranda da, açlığınızı giderebilirsiniz.

AQUA PARK EĞLENCESİ

 Şehrin sıcağından bunalıp serinlemek istiyorsanız, havuzları tercih edebilirsiniz. Akyurt’ta bulunan Büyük Anadolu Otel bünyesindeki aqua park ise serinleme ihtiyacınızı daha eğlenceli bir hale getiriyor. Aqua parkta gün boyu yüzüp, su kaydıraklarında eğlenip, yemek yiyebilirsiniz.

Haberin Devamı

DOĞAL GÜZELLİKLER 

Biraz yol yapmaktan korkmuyorsanız, yaklaşık 1-1.5 saatlik mesafelerde Ankara’nın etrafındaki cennet köşelerini ziyaret edebilirsiniz. Tarihi evleri ve zengin Ankara mutfağıyla ün salan Beypazarı, günübirlik bir ziyaret için oldukça ideal. Beypazarı’ndan 30 kilometre uzakta bulanan Nallıhan Kuş Cenneti ise doğal hayatı gözlemle açısından size güzel seçenekler sunuyor. Ankara’nın ormanlarının büyük bir kısmı şehrin batı ve kuzey kesiminde yer alıyor. Orman yürüyüşü ve trekking için Kızılcahamam’daki Soğuk Su Milli Parkı, Güdül’de bulunan Sorgun Yaylası ve Çubuk’taki Karagöl birebir. Şehrin güneyindeki neredeyse tek ormanlık alan olan Bala Yolu üzerindeki Beynam Ormanları da, doğayla başbaşa kalma imkanı sunuyor.

SUALTI DÜNYASINI KEŞFE ÇIKIN 

Orman, temiz hava bana gelmez, ben şehirde kalayım derseniz büyük ihtimalle ilk tercihiniz alışveriş merkezleri olacaktır. Ankara’daki 30’a yakın avm, farklı özellikleriyle öne çıkıyor. Mamak’taki Nata Vega’daki Aqua Vega ise su altı dünyasını yakından görebilmenize imkan sağlıyor. 24 farklı devasa akvaryumda 12 bin deniz canlısı yer alıyor. Tüneller içinde gezinti yapacağınız Aqua Vega da, su altı dünyasının gizemli canlılarını keşfetme imkanı bulabilirsiniz. Bu müthiş dünyayı gördükten sonra, avm içinde yemek yiyip, sinemaya gidebilirsiniz.

TARİH TURU

Haberin Devamı

Bu kadar uzun bir tatilde tarihi Ankara bölgesini görmemek olmaz. Tarihi Ulus Bölgesi, Ankara Kalesi, Hamamönü ve Hamamarkası, tam bir gün geçirebilmek için oldukça ideal. Ankara’daki hemen hemen tüm müzeler bu bölgede yer alıyor. Hamamönü ve Hamamarkası, Altındağ Belediyesi’nin elinin değmesiyle yeniden can buldu. Bu bölgedeki çok sayıda kafe ve restoranda farklı tatları deneyebilirsiniz. Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde Türk siyasi tarihine geçmiş isimlerin cezaevi günlerini birebir görme imkanı bulabilirsiniz. Ankara Kalesi, son yıllardaki restorasyon çalışmalarıyla eski günlerine dönmeye çalışıyor. Türkiye’nin en önemli müzelerinden Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Çengelhan Rahmi Koç Müzesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Kale’nin öne çıkan müzelerinden. Her üç müzede de insanlık tarihinin gelişim izlerini yansıtan eserler, sizi tarihin derinliklerine doğru yola çıkaracak. Bu arada Koç ailesi, Çengelhan’ın arkasında bulunan Safran Han’ı da alarak restore etti ve müzeye kattı. Safran Han’ın terasında ise şehrin en iyi manzaralarından birine sahip bir restoran bulunuyor. Kalenin yorgunluğunun ardından Ankara manzarası eşliğinde bir akşam yemeğiyle kendinizi şımartabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gençlik Parkı, yıllar boyunca Ankara’nın en önemli sosyal alanlarından biri oldu. Park içindeki gazinolarda, restoranlarda kimler sahne almadı ki. Zeki Müren’den Muazzez Abacı’ya Bülent Ersoy’a kadar Türk müziğinin eskimeyen sanatçıları, yıllarca Gençlik Parkı’nda Ankaralılarla buluştu. Eski günlerinden eser kalmasa da, Gençlik Parkı, Ankaralılar için her zaman özel. Park içinde yapılan bir gezinti, hemen yanı başındaki Luna Park’ta eğlence, Ankara’da tercih edilebilir etkinlikler arasında. Ayrıca Gençlik Parkı’na çok yakın olan Cermodern’i de turunuza dahil edebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu ve Peru’nun Belleği isimli bir fotoğraf sergisi bu ara sergileniyor. Ayrıca Salı akşamları açık havada sinema günleri düzenleniyor. 

Haberin Devamı

SAYGI DURUŞU ANITKABİR

Hiç sıkılmadan, üşenmeden gittiğimiz yerlerin başında şüphesiz Anıtkabir geliyor. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık mücadelesini etkileyici bir sunumla görebileceğiniz Anıtkabir, ayrıca şehrin en güzel peyzaj alanlarından. Yemyeşil devasa bir alanın içinde yer alan Anıtkabir’de yürümek bile başlı başına keyif veriyor. Anıtkabir gezisini, Bahçelievler 7. Cadde’de yada 3. Cadde’de yapılan bir turla tamamlayabilirsiniz. Ama bu iki cadde kesinlikle akşam saatlerinde çok daha keyifli oluyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!