‘Bayram’a kriz ile girilmesin’ mesajı

Güncelleme Tarihi:

‘Bayram’a  kriz ile  girilmesin’  mesajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 00:18

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün Suudi Arabistan, BAE elçileri ve Bahreyn Büyükelçiliği maslahatgüzarı ile görüştü. Bakan, görüşmede krizin daha fazla uzamaması ve Ramazan Bayramı’ndan önce sona ermesi gerektiği mesajını verdi.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diğer Körfez ülkeleri ve Katar arasında yaşanan krizin çözülmesi için Ankara’daki bazı Arap büyükelçilerle bir araya geldi. Çavuşoğlu, dün Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Halifa Şaheen Al-Marar ve Bahreyn Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kamail Ahmed ile yaptığı görüşmede, krizin daha fazla uzamaması ve Ramazan Bayramı’ndan önce son bulması gerektiği mesajını verdi. Bakan Çavuşoğlu’nun, Doha’yla diplomatik kriz yaşayan üç ülkenin diplomatlarıyla görüşmeyi, Katar krizinin de ele alındığı kabine toplantısının öncesinde yaptı.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Hürriyet’e bilgi veren diplomatik kaynaklar, Çavuşoğlu’nun, Katar krizinin insani boyutunu vurgulayarak, Ramazan Bayramı’ndan önce çözülmesi için çaba harcadığını belirtti. Dışişleri Bakanı’nın, ülkelerle yaptığı görüşmelere değinerek uluslararası toplumun beklentilerini dile getirdiği ifade edildi. Ankara, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife’nin yaptığı Türkiye ziyaretinde ve Çavuşoğlu’nun ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yaptığı telefon görüşmesinde Katar krizi ele alınmıştı. ABD tarafının da Katar’a uygulanan yaptırımların hafifletilmesini istediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

KATAR, ABD ESKİ ADALET BAKANI ASHCROFT İLE ANLAŞTI

Katar, bazı Arap ülkelerinin “terörü destekleme” suçlamasına karşı, terörle mücadele çabalarını denetlemesi için eski ABD Adalet Bakanı John Ashcroft’un hukuk firmasıyla anlaştı. Bu amaçla George W. Bush döneminde 2001 ile 2005 yılları arasında ABD Adalet Bakanlığı görevini yürüten John Ashcroft’un hukuk firması ile anlaşmaya varıldı. Firmadan ABD Adalet Bakanlığı’na yapılan bildirime göre Katar, 90 günlük çalışma için 2.5 milyon dolar ödeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!