Bayram yedilisi

Güncelleme Tarihi:

Bayram yedilisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 15:23

Bayram haftasında sinemaseverleri birbirinden farklı filmler bekliyor. Yedi filmin vizyona girdiği haftada, dört yerli yapım bulunuyor. Küçük Prens(Le Petit Prince), Adana İşi, Madımak: Carina´nın Günlüğü, Yok Artık!, Aşk Nerede?, Stajyer(The Intern), 45 Yıl... haftanın vizyon filmleri oluyor.

Haberin Devamı

Küçük Prens (Le Petit Prince)
Yönetmen: Mark Osborne
2015/Fransa/106’
Antoine de Saint-Exupéry in klasikleşmiş eseri Küçük Prens’ten sinemaya uyarlanan animasyon türündeki yapıtta, bir pilot kendisini ıssız bir çölün ortasında bulur ve çok uzak bir gezegenden gelmiş olan küçük bir çocukla karşılaşır. Filmin yönetmenliğini Mark Osborne yaparken seslendirenler arasında Ahmet Taşar, Elif Acehan, Hakan Vanlı, Özden Ayyıldız, Ender Yiğit gibi isimler var.

Adana İşi
Yönetmen: Ali Adnan Özgür
2015/Türkiye
Maksut ve Şimşek, Adana da tesisatçılıkla hayatlarını kazanan iki çalışandır. Bir yılbaşı gecesi bankada sıkıntı yaratan bir su tesisatını tamir etmekle görevlendirilirler. Fakat öyle bir iş yaparlar ki yanlışlıkla bankanın kasa dairesinin duvarı yıkılır! İkili şimdi banka kasasındaki paralarla baş başadır! Hayatlarını zar zor idame ettirirken, fakirlikten kurtuluş yolunu bulduklarına inansalar da bu para onlara bolca bela getirecektir! Filmin yönetmenliğini Ali Adnan Özgür yaparken oyuncu kadrosunda Murat Akkoyunlu, Ceyda Ateş, Melih Selçuk, Aylin Aslım, Serdal Genç gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

Madımak: Carina´nın Günlüğü
Yönetmen: Ulaş Bahadır
2015/Türkiye
Yıllardan 1993 tür ve kadının toplumdaki yerini araştırmak için genç bir araştırmacı olan Carina Cuanna Türkiye’ye gelir. Temmuz ayında Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak için aralarında Aziz Nesin’in de olduğu geniş bir yazar-müzisyen-gazeteci ve şairler topluluğu ile yola çıkar. Fakat gerici güçlerin provakasyonu sonucu konakladıkları Madımak Oteli önünde tansiyon artar. Çıkartılan yangın sonrası yaşanan katliamında Carina’da yaşamını kaybeder. Fakat son nefesine kadar her anını günlüğüne kaydetmeyi başarır... Filmin yönetmenliğini Ulaş Bahadır yaparken oyuncu kadrosunda Denise Ankel, Füsun Demirel, Altan Erkekli, Rıza Akın, Mustafa Alabora gibi isimler rol alıyor.

Yok Artık!
Yönetmen: Caner Özyurtlu
2015/Türkiye
Taksici Fikret, İstanbul trafiğinde sabahtan akşama kadar direksiyon sallarken sık sık “Yok artık!” dedirten komik olaylarla karşılaşır. Ehliyet almaya çalışan Asuman, iki aşk arasında kalan Faruk, kızı kaçırılan Cenk, sevgilisi hafızasını kaybedince ne yapacağını şaşıran Ceyda, söylediği minicik bir yalanın kurbanı olan Semih... Filmin yönetmenliğini Caner Özyurtlu yaparken oyuncu kadrosunda Demet Evgar, Serkan Keskin, Murat Akkoyunlu, Ceren Moray, Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

Aşk Nerede?
Yönetmen: Semra Dündar
2015/Türkiye
Artık evlenmek ve bir aile kurmak isteyen ama kendisine uygun dahası kafasında çizdiği ideal erkek profiline uygun bir koca adayı bulamamış bir kadın ile yakışıklı bir taksi şoförü arasında ansızın ortaya çıkan aşkı, beyazperdeye taşınıyor. Filmin yönetmenliğini Semra Dündar yaparken oyuncu kadrosunda Ayça Erturan, Kadir Çöpdemir, Selahattin Taşdöğen, Oya Aydoğan, Faik Ergin gibi isimler rol alıyor.

Stajyer (The Intern)
Yönetmen: Nancy Meyers
2015/ABD/121’
Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarından birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatır. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir. Filmin yönetmenliğini Nancy Meyers yaparken oyuncu kadrosunda Anne Hathaway, Robert De Niro, Rene Russo, Christine Evangelista, Nat Wolff gibi isimler bulunuyor.

Haberin Devamı

45 Yıl (45 Years)
Yönetmen: Andrew Haigh
2015/İngiltere/95’
45 yıldır evli olan, çocukları bulunmayan Kate (Charlotte Rampling) ve Geoff (Tom Courtenay) çifti, yaklaşan yıldönümlerini bir partiyle kutlamaya hazırlanmaktadır. Ancak Geoff in aldığı bir mektup, sakin hayatlarının ortasına bomba gibi düşer: Geoff’in evlenmeden önce kız arkadaşı olan, ancak İsviçre’de bir gölde yaşadıkları trajik bir kaza sonucu donarak ölen Katya’nın cesedi neredeyse 50 yıl sonra bulunmuştur. Kate bu olaya çok önem vermemeye çalışsa da Geoff’in eski günlerine giderek daha fazla özlem duymaya başlaması, Kate’i huzursuz edecektir. Sonunda ikili, geçmişlerini iyice deşmeye ve sorgulamaya başlayacaklardır. Filmin yönetmenliğini Andrew Haigh yaparken oyuncu kadrosunda Charlotte Rampling, Geraldine James, Tom Courtenay, Sam Alexander, Dolly Wells gibi isimler rol alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!