Bayram töreniyle Cenevre’ye veda

Güncelleme Tarihi:

Bayram töreniyle Cenevre’ye veda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 10:44

Viyana Büyükelçisi olarak atanan Türkiye’nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı ile Lüksemburg Büyükelçisi olarak atanan Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Haluk Ilıcak, Cenevre’de görevlerine veda etmeden önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Haberin Devamı

CUMHURİYETİN kuruluşunun 93’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona, siyasiler, yabancı misyon temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile İsviçre’de yaşayan Türkler katıldı. Resepsiyona BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle de yer aldı.
Resepsiyonda, Büyükelçi Çarıkçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesajı okudu. Resepsiyona katılanlara Türk mutfağından çeşitli lezzetler ikram edildi.
Viyana Büyükelçisi olarak atanan Çarıkçı ve Lüksemburg Büyükelçisi olarak atanan Ilıcak, kasım ayında Cenevre’den ayrılacak ve eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ali Naci Koru, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi görevine, Başbakanlık Başmüşaviri Kemal Madenoğlu ise Dünya Ticaret Örgütü Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi görevine başlayacak.

Haberin Devamı

Bayram töreniyle Cenevre’ye veda

BAKMADAN GEÇME!