BİLECİK HABERLERİ

Bayram Sonrası Kasaplarda Kıyma Kuyruğu

IHA
29.09.2015 - 15:44Son Güncelleme :

KASAP

IHA

Kurban Bayramı sonrası kasaplarda tatlı bir telaş alırken, kurban kesen vatandaşlar kıyma ve sucuk için kasaplara akın ediyor.
Kurban Bayramının ilk gününden itibaren kasaplara akın eden vatandaşlar kıyma ve sucuk yaptırma telaşına düştüler. Bilecik’te kıyma çeken ve sucuk imalatı yapan Cüneyt Örnek, yörede Kurban Bayramlarında genelde büyükbaş hayvan kesildiğinden kavurma, kıyma ve sucuk yapımının yaygın olduğunu söyledi. Kurban bayramında kurban kesmeyenlere ve komşulara dağıtılan etlerden sonra kalan kurban etlerinin bir bölümü küçük paketler halinde derin donduruculara konulurken, bir bölümünün de sucuk, kıyma ve kavurma yapıldığını belirten Örnek, “Kurban Bayramı sebebiyle et ve tavuk satışlarımız bir miktar düşse de vatandaşlarımızın kıyma ve sucuk yaptırmaya gelmesi işlerimizi açtı. Vatandaşların taleplerinde sucuk ve kıyma arasında bir değerlendirme yaparsak kıyma çektirenlerin sayısı tabi ki sucuk çektirenlerden daha fazla. Çünkü sucuk, kıyma gibi tüketilen bir şey değil. Evde muhafazası zor, şimdi kişi 20 kangal sucuk yaptırsa bunu 3 ayda tamamını tüketemez. Sucuk 3 aydan sonra ekşimeye başlar. Bizden hisse alanlardan kıyma çekimine para almıyoruz. Harici gelen müşterilere ise kıymanın kilosunu 1 TL’ye sucuğu ise 7 TL’ye çekiyoruz’’ dedi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Bilecik haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Bilecik ilinden Bayram Sonrası Kasaplarda Kıyma Kuyruğu hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 29 Eylül 2015 tarihinde saat 15 44’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Bayram Sonrası Kasaplarda Kıyma Kuyruğu haberi güncellenecektir.

BİLECİK NAMAZ VAKİTLERİ

16 Aralık 2017, Cumartesi
  • İmsak
    06:21
  • Guneş
    08:09
  • Öğle
    13:07
  • İkindi
    15:29
  • Akşam
    17:43
  • Yatsı
    19:19
Sayfa Başı