GeriSeyahat Bayram sona ermeden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bayram sona ermeden

Bayram sona ermeden

GEZİN

İSTANBUL

Kazdağı: Bayram tatilinizi efsanelerin ve günbatımların en güzellerinin yaşandığı Kazdağı'nda değerlendirebilirsiniz. İstanbul'a yakınlığıyla da tercih sebebi olan bu gezide Çamlıbel ve Bulut ormanlarında trekking yapabilir, Adatepe'de beş çayı içebilir, Zeus Sunağı'nda günbatımını izleyebilirsiniz. Günbatmadan Turizm'in düzenlediği gezinin olanakları bu kadarla da bitmiyor. Mıhlı Çayı ve şelaleri, sahilde kamp ateşi, sıcak şarap, Assos Antik kenti, Behramkale ve Athena Tapınağı da sizi bekleyen sürprizlerden. Ulaşım, konaklama ve rehberlik dahil kişi başı ücret 49 milyon 500 bin TL. Gezi 7-10 Ocak arası gerçekleşiyor. (0212 245 59 54)

ANKARA

Elmadağ: Ankara'ya 26 km uzaklıktaki Elmadağ kayak merkezi kış sporlarını sevenlere olanak sağlıyor. Merkezde 650 metrelik bir kayak parkuru, 300 ve 650 metrelik iki adet Tele-Ski bulunuyor. Kayak merkezinde; otoparkı, restoranı kafeteryası, diskoteği bulunan 33 yataklı turistik bir tesis olan dağ evinin yanı sıra bazı kurum ve kuruluşların sadece kendi mensuplarına hizmet verdiği tesislerde mevcut.

Haymana Kaplıcası: Ankara'ya 73 km uzaklıktaki Haymana'da belediyeye ait üç kaplıca ve iki otel bulunuyor. Haymana'da termal yatak kapasitesi günlük 2 bin kişiye ulaşıyor. 68 yataklı Cimcime Kaplıca Oteli ile 120 yataklı Termal Oteli arasında bir fizik tedavi merkezi, kaplıca merkezinde küvet havuz banyosu, ışın ve fizik tedavi hizmetleri veriliyor.

İZMİR

Spil: Manisa'dan 24, İzmir Ankara Karayolu'nun Sütlüce Mevkiinden 17 km uzaklıktaki Spil Milli Parkı, kar yağışı sürerse bayramda kar keyfi sunacak. Çadır ve karavan kampının yanı sıra Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü'nün Spil'de yaptırdığı barınma tesislerinden yararlanabilirsiniz. (0 236 237 10 65)

Bozdağ: Kış tatilden söz açmışken İzmir'in Uludağ'ı Bozdağ'da da karlı bir bayram yaşanacak. İzmir'e 1.5 saatlik Bozdağ Kayak Merkezi'ne Ödemiş ya da Salihli üzerinden gidebilirsiniz. Tesiste 2 otel var.

Güllük: Son derece kolay ulaşım olanaklarına sahip. Milas-Bodrum Havaalanına 8 km, Milas'a 24, Bodrum'a 36 km uzakta. Özel otomobiliniz yoksa, Milas ya da Bodrum otobüslerinden Güllük yol ayrımında inebilirsiniz. Burada 24 saat hizmet veren taksiler 2 - 2.5 milyon liraya sizi Güllük'e getirebilir. Yarım saatte bir kalkan Milas- Güllük, Bodrum -Güllük minibüslerinden birine de binmeniz mümkün. Gecelemek isterseniz Güllük Turizm Geliştirme ve Çevre Koruma Derneği'nin (0 252 522 27 76) numaralı telefonunu arayın. Size mutlak kesenize uygun yer bulurlar.

Şirince: Eğer hálá görmediyseniz bu bayram bir fırsat yaratın İzmir'e bir saat uzaklıktaki Şirince'ye gidin. Ev şarapları içebileceğiniz Şirince'de hayli uygun fiyatlara yemek ve barınma olanakları bulabilirsiniz. Ev pansiyonları sundukları lükse göre kişi başı 3-6 milyon lira arasında fiyat veriyor.

MARDİN

Deyrülzafaran: Kadim Süryani Cemaati’nin yöredeki en önemli kilise/manastırlarından biri. Hálá İsa döneminin dili olan Aramice konuşan bu cemaatin kente 15 km uzaklıktaki İS 493'ten kalma bu tarihi kilisesini ziyaret edebilirsiniz.

ANTALYA

Saklıkent: Antalya'da birkaç mevsimi bir arada yaşamak isteyenler Saklıkent kayak merkezine çıkabilirler. Tur acentaları ya da özel otoyla gidebileceğiniz Saklıkent'de kışı yaşayıp, kente inince de ılık bir akşam keyfi yaşayabilirsiniz.

Phaselis: Antik kent meraklıları ise Phaselis'e gidebilir. Antik limanları ve kumsalıyla ünlü Phaselis'e, kendi aracınız yoksa Tekirova Tur otobüsleriyle de ulaşabilirsiniz. Şoföre bildirmeniz halinde sizi antik kentin kapısına kadar götürür. Antik kenti gezdikten sonra kendinize Ulupınar'da Alabalık ziyafeti çekebilirsiniz. Alabalık+salata 1 milyon lira. Ya da Tekirova'ya dönüp, lüks bir lokantada da yemek yiyebilirsiniz.

KONYA

Beyşehir: Beyşehir Gölü sahilindeki 30 yataklı Martı Motel'de huzur içinde dinlenebilirsiniz. İçkisiz olan motelde restoran da bulunuyor. (332-512 10 12) Sahildeki içkili Göl Gazinosu'nda başta balık olmak üzere her türlü yemek bulunuyor. Güneş yüzünü gösterdiği takdirde, İsviçre'den sonra dünyanın en iyi ikinci grubunu keyifle izleyebilirsiniz. (332-512 10 15)

AFYON

Kaplıcalar: Şeker Bayramı bu yıl kış mevsiminde geldi. Bu nedenle Afyon Bölgesi'nde kar var ve soğuk. Bu nedenle, tatili Afyon'da geçirmek isteyenler şifalı sularıyla ünlü termal tesisleri tercih edebilir. Oruçoğlu Termal (Afyon 2511191), Dallıgöl Kaplıcaları (İhsaniye2736005), Hüdai Kaplıcaları (Sandıklı 5357327), Heybeli Kaplıcaları (Bolvadin 2483514)

Acı Göl: Fotoğraf çekmeyi seven doğa tutkunları Başmakçı'ya gidip buradaki Acı Göl'de yaşayan binlerce flamingoyla tanışıp, ilginç görüntü yakalayabilirler. İncehisar'daki peribacaları, Çay ilçesi'ndeki Eber Gölü'nde ise gün batımında muhteşem bir güzellik yaşanıyor.

BURDUR

Kocain Mağarası: Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken bu mağara, sarkıt ve dikitlerinin yanı sıra suyu ile ünlü. Ziyaret için aydınlatılmış olan bu mağara yöre halkının ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

ISPARTA

Egirdir Gölü Eğirdir Gölü kıyısındaki restoranlarda taze balık yiyebilirsiniz. Ayrıca Nis Adası'ndaki tarihi eserler ve kilise gezilebilir.

Yalvaç: Isparta'nın bu şirin ilçesindeki Psidia Antiochea Antik Kenti görülmesi gereken güzelliklerin başında geliyor. Bu antik kent, tarihsel geçmişi kadar, hıristiyan dünyasının ünlü havarilerinden Aziz Paul'un ilk resmi vaazını verdiği yer olması nedeniyle de ayrı bir önem kazanıyor. Yalvaç'da ayrıca, kaybolmaya yüz tutmuş Türk El Sanatları halen büyük bir titizlikle korunmaya çalışılıyor. Bu otantik yöreyi mutlaka görmelisiniz.

ADANA

Ören Yerleri: Bölge, 3 günlük tatilde ören yerlerini görmek, piknik yapmak bakımından en şanslı yerlerden. Akdeniz kıyısı boyunca hemen her bölgede, ören yerlerinde, yeşil ve denizle barışık alanlarda hava durumunu dikkate alarak piknik yapma olasılığını yakalamak mümkün.

MERSİN

Kanlıdivane: Arkelojiye ve tarihe karşı bir merakınız varsa günübirlik olarak Mersin'e 45 km uzaklıktaki Kanlıdivaneye gidebilirsiniz. Burada millattan sonra 408-450 yıllarından 2'nci Teodos döneminde kurulmuş kent kalıntılarını görebilirsiz. Hava şartlarını mutlaka gözönünde bulundurun.

Kızkalesi: Kanlıdivane'den Kızkalesi'ne kolaylıkla geçebilirsiniz. Kızkalesi'nde tarihi Kilikya uygarlığından kalma eserleri gezdikten sonra, kumsalda bulunan restoranlarda balık, kebap yiyebilirsiniz. Buradaki Rain Bar'da içkinizi yudumlayıp, sevdiklerinizle dans edebilirsiniz.

Cennet-Cehennem: Narlıkuyu'daki Cennet - Cehennem Mersin'e 80, Silifke'ye 20 km uzaklıkta. Eğer Cennet'teki mağaraya inecekseniz, spor ayakabı giymeniz önerilir. Mağaradan çıktıktan sonra kır kahvelerinde çay içebilir ve sıkma börek yiyebilirsiniz.

AĞRI

Diyadin: Ağrı'ya 50 km mesafedeki Diyadin Termal Tesisleri'nde bir günlük konaklama tam pansiyon 15 milyon lira. Günü birlikçiler için havuz ve yemek 4 milyon lira. ( 0.472.5113381)

ARDAHAN

Çıldır Gölü: Ardahan'a 50 km uzaklıktaki Çıldır Gölü ziyaret edilebilir. Burada eskimo usulü tutulan aynalı sazan balıklar, mangalda pişirilebilir. Mangalda balık bir kişi 2.5 milyon lira. Telefon yok.

ERZURUM

Palandöken: Palandöken Kayak Tesisleri'ndeki Palan Otel'de çift kişilik konaklama tam pansiyon 130 dolar. Burada ayrıca mangal partisine katılmak ve karda beyaz şarap içmek mümkün. (0.442.3170704) Dedeman Otel'de ise öğle yemeği için bir kişinin 7 milyon lira ödemesi gerekli (0.442. 3162414-15)

KARS

Sarıkamış: Çamkar Oteli'nde tam pasiyon konaklama 110 milyon lira. Bunun yanında teleskiden 10 kez yararlanma da bu fiyata dahil. (0.474. 4136565)

ERZİNCAN

Ekşisu: Erzincan'a 11 km mesafedeki maden suyu ile ünlü Ekşisu Tesisleri'nde, açık havada jakuzi var. Ayrıca kaplıcalardan yararlanmak mümkün. Ekşisu'da mangalda tavuk bir kişi 3 milyon liraya öğle yemeği yiyebiliyor. (0.446. 2314660)

Çağlayan: Erzincan'a 30 km uzaklıktaki Çağlayan Bucağı'ndaki Şelale, günü birlik geziler için ideal. Burada dere kenarındaki alabalık ve tavuk lokantalarında öğle yemeği yenebilir. Bir kişinin ücreti 2.5 milyon lira. Çağlayan Tesisleri (0.446. 2354711)

GAZİANTEP

Dülük Ormanları: Gaziantep'teki alışveriş mağazalarının tamamına yakını bayram süresince açık olacak. Hipermarketlerde bayram için müşterilere özel gösteriler ve süprizler hazırlanıyor. Hava iyi olursa, Dülük Ormanları ve Burç Ormanları'nda piknik ve gezi yapabilir.

MUŞ

Toprakbaba: Muş'a 7 km uzaklıktaki Toprakbaba mesire yerindeki lokantada da bir kişilik yemek 3 milyon lira. Burada telefon imkanı yok.

KATILIN

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı bayram şenliği programı ASKİ Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek. ‘‘Bayram Eğlenceleri’’ kapsamında sirk gösterileri, Kent Orkestrası Konseri, Kafkas Halk Oyunları Gösterisi ve İsmail Türüt Konseri yeralıyor. Ücretsiz izlenebilecek gösterilerde ulaşım probleminin giderilmesi için 25 merkezden gösteri merkezine seferler düzenlenecek. Program tarih ve saatleri şöyle: 8.01.2000 saat: 14.00, 09.01.2000 saat: 20.30, 10.01.2000 saat: 14.00

MERSİN

Mersin Orduevi'nin yanındaki Lunapark bayram süresince çocuklar kadar büyüklerinin de eğlenceli zaman geçirmesi için uygun.

KİLİS

Musalla'da kurulan geleneksel Bayram Yeri Şenlikleri lunaparklarda doyasıya eğlenilebilir.

İSTANBUL

Ramazan boyunca eski Sadabad eğlencelerini yaşatan Feshane Festival Sarayı, Şeker Bayramı'nda da eski bayram nostaljisi yaşatıyor. Feshane'deki Direklerarası Bayram Eğlenceleri bugün ve yarın 16.00'da matine ve 20.00'de suare olmak üzere iki seans olarak yapılacak. Bu kapsamda Ortaoyunu, kanto, kadın fasıl heyeti, Denizkızı Eftelya,

Karagöz, cambaz, ateşyutan, akrobat, Pişekar ve Kavuklu, İbiş, hanendeler, sazendeler, illüzyonistler ve halk tiyatrosu gösterileri izlenebilir. Ayrıca pamuk helvacıdan mantıcıya, macuncudan esansçıya kadar her tür sokak satıcısından alışveriş de edebilirsiniz. Eski Feshane Cad. Defterdar Durağı, Eyüp. (0212 674 78 30). Feshane'den her semte otobüs temin edilebiliyor.

Gidin

HATAY

Dünyaca ünlü mozaiklere sahip Antakya Arkeoloji Müzesi ile St. Pierre Kilisesi bayram süresince gezilebilir.

KONYA

Mevlana Müzesi dahil tüm müzeler bayram süresince açık. Müzelere giriş ücretleri 500 bin lira ile 1,5 milyon lira arasında değişiyor.

AKSARAY

Merkezdeki tüm müzeler açık. Başta Ihlara Vadisi olmak üzere Aksaray'ı gezmek isteyenler kent merkezindeki 3 yıldızlı Üçyıldız Oteli'nde, 2 kişi yarım pansiyon 13 milyon liraya kalabilirler. Kente 1 kilometre uzaklıkta ve Ankara yolu üzerindeki Orhan Ağaçlı Tesisleri de her türlü sosyal tesise ve konfora sahip. Üçyıldız Oteli (382-214 04 04), Orhan Ağaçlı Tesisleri (382-215 24 00)

ISPARTA

Isparta Arkeoloji Müzesi, Bayram süresince ziyarete açık. Tel: 2183437

MERSİN

Atatürkevi ve Arkeoloji Müzeleri Bayramın 1'nci günü öğlenden sonra ve diğer günler tam gün açık kalacak.

EĞLENİN

İSTANBUL

Bayram tatilinizin sabahını uzun ve bitmeyen bir brunch eşliğinde keyif çatarak geçirmek isterseniz size Ece'yi öneriyoruz. Burada brunch keyfi sabah 10.00'da başlıyor, gece 24.00'e kadar sürüyor. Zengin mönüde beş çeşit peynir, üç çeşit zeytin, Bodrum ve Trabzon gibi yörelerden gelen tereyağlar, 10 çeşit reçel, sekiz çeşit zeytinyağlı, poğaça, börek ve turta çeşitleri, üç çeşit sıcak yemek, tatlı ve meyve seçenekleri yer alıyor. Bu zevkli brunch'ın bedeli sekiz milyon TL. Tramvay Cad. No: 104, Kuruçeşme. (0212 265 96 00). Bayram boyunca...

BURSA

Bayramı eğlenerek geçirmek isteyenler için Almira Otel'de 8-9 Ocak'ta Seda Sayan otelin balo salonunda sahne alacak. Paket program 35 milyon. Program gala yemeğinin arkasından başlayacak. Programa katılmayanlar için Divan'da Şehrazat açık büfe yemek verilecek.

KONYA

Kent merkezinde 4 yıldızlı Dündar ve Özkaymak ile 2 yıldızlı Sema Otelleri'nde yerel sanatçıların yer alacağı programlar var. Dündar Otel (332-236 10 52), Özkaymak Otel (332-233 37 72), Sema Oteli (332-322 15 10)

İZLEYİN

İSTANBUL

‘‘İbret-i Alem’’ adlı ilk albümüyle beklenmedik bir çıkış yapan genç ve yakışıklı pop müziği şarkıcısı Emre Altuğ bayramın ikinci günü bir konser veriyor. Mustafa Altıoklar'ın yönettiği ‘‘Asansör’’ filmiyle oyunculuğu da deneyen Emre Altuğ'un konseri 9 Ocak'ta saat 22.00'de Ortaköy Princess Otel'in altındaki Rock House'da gerçekleşecek. Konserin bilet fiyatı 10 milyon TL ama bu fiyata bir yerli içki de dahil. (0212 259 19 42).

DİYARBAKIR

Devlet Tiyatrosunda Bayramın 2.günü saat 15.00'de 'Toros Canavarları', saat 11'de ise çocuklar için '7 köyün yargıcı' adlı oyun sahnelenecek. (0-412-2240097)

ANTALYA

Antalya Devlet Tiyatrosu'nda bayramın birinci ve üçüncü gününde oyun yok. İkinci gün Külkedisi(Sindrella) sahnelenecek. Oyun, sadece matine olarak sunulacak. Saat:15.00 de. (2477460)

İZMİR

Kent Oyuncuları bayramın üçüncü günü geleneksel kış turnesi için İzmir'de. Sevilen topluluk 10 Ocak Pazartesi günü saat 21.00'de Sabancı Kültür Sarayı'nda ‘‘Nükte’’ isimli oyunu sergilemeye başlayacak.

False