Bayram öncesi soğukta kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Bayram öncesi soğukta kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2006 00:00

Seyranbağları Huzurevi’nde bayram öncesinde iki gün kaloriferlerin yanmaması yaşlıları mağdur etti. Bayram ve yılbaşını yakınlarından uzakta huzurevinde geçirmenin sıkıntısını yaşayan yaşlılar bir de soğuk hava koşulları nedeniyle moral bozukluğu yaşadı. Yetkililer, arızanın kurumdan kaynaklanmadığını ve tamir edildiğini söylediler.

ANKARA’da hava sıcaklığı hızla düşerken, Seyranbağları Huzurevi’nde yaşanan ısınma sorunu, huzuevinin yaşlı sakinlerini hem fiziksel hem de psikolojik olarak mağdur etti. Bayramda gözleri kapıda ziyaretçi bekleyen yaşlılar, huzurevinde kaloriferler arızalandığı için iki gün boyunca kalın kazak ve paltolarla gezdiler.

Huzurevinin doğalgaz bağlantısında meydana gelen bir arızadan kaynaklandığı öğrenilen sorun, 28 Aralık sabahı başladı ve huzurevine yaklaşık 36 saat boyunca doğalgaz verilemedi. Bu süre boyunca yaşlılar kalın kazaklar, kabanlar ve battaniyelerle oturmak zorunda kaldı. Bayram ve yeni yılda ailelerinden uzakta olmanın sıkıntısını yaşayan yaşlılar bir de soğukla yüzyüze kaldılar. İsminin açıklanmasını istemeyen bir huzurevi sakini, "Burada iki güne yakın süre ısınamadık, zaten yaşlı insanlarız, mağdur olduk. Bakıma muhtaç birçok arkadaşımız buz gibi suyla temizlenmek zorunda kaldı. Hırkaları giydik, ısınmaya çalışıyoruz" dedi. Huzurevi yetkilileri ise sorunun kurumdan kaynaklanmadığını belirterek, "Bir süre kaloriferlerimiz yanmadı ancak sorunu hallettik. EGO yetkilileri bize problemin doğalgazın kuruma giriş bağlantısında yaşandığını söylediler. Ancak servis elemanları sorunu halletti" dediler.

ONLAR İNSAN SICAKLIĞI ARIYOR

HUZUREVİ sakinleri kaloriferlerinin yanmaması nedeniyle zor anlar yaşasa da onları asıl mutsuz eden ziyaretçilerinin azlığı. Özellikle Kurban Bayramı öncesinde yaşlılar, dört gözle sohbet edecek ziyaretçileri, yakınlarını bekliyorlar. Ankara’nın en köklü kurumlarından Seyranbağları Huzurevi’nde 2002 yılında yapılan bir araştırmaya göre huzurevinde yaşayan kişilerden her üç kadından birisi düzenli ziyaret edilirken erkeklerin yarıya yakını hiç ziyaret edilmiyor. Araştırmaya göre Kadınların yüzde 67.1 i yakınlarını hiç ziyaret etmezken erkeklerde bu oran yüzde 56.4’. Seyranbağları Huzurevi’nde yaşayanları en fazla ziyaret edenler ise yakınların kız çocukları.....
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!