2017 Ramazan Bayramı ne zaman idrak edilecek? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Güncelleme Tarihi:

2017 Ramazan Bayramı ne zaman idrak edilecek Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 21:04

2017 Ramazan Bayramının ne zaman idrak edileceği binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte binlerce vatandaş dini vazifelerini yerine getirmeye başladı. Ramazan ayı denince akla gelen ilk konulardan biri de Ramazan Bayramı oldu. Sıcak havaların gelmesiyle birlikte Ramazan Bayramında tatil fırsatı bulacak olan vatandaşlar, Ramazan Bayramının hangi gün olduğunu araştırmaya başladılar. Peki, 2017 Ramazan Bayramı ne zaman idrak edilecek? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

Bayram ne zaman ve tatil kaç gün sürecek sorusuna cevap arayan vatandaşlar, konuyla ilgili detayları araştırmaya başladı. Tatillerini gerçekleştirecekleri bölgeye gidebilmek için biletlerini ve izinlerini erken dönemde ayarlamak isteyen vatandaşlar bayram tatili araştırmasını gerçekleştiriyor. Peki, bayram ne zaman başlayacak, tatil kaç gün sürecek? İşte, detaylı bilgiler

BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN VE KAÇ GÜN SÜRECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 25 Haziran Pazar günü başlayacak ve üç gün sürecek. Ramazan Bayramı'nın ilk gününün 25 Haziran Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle Cuma akşamı mesai bitimi sonrası tatil planı başlamış olacak. Bu şekilde tatil, 4 güne kadar çıkmış olacak.

Haberin Devamı

BAYRAMLARDA KÜSKÜNLER NEDEN BARIŞMALIDIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı Ramazan konulu makalesinde, küskünlerin neden barışması ve bayramda nelerin yapılması gerektiği şu şekilde ifade edilmiştir;

Bayramların barış ve sevinç günleri olması hasebiyle küsler barışmalıdır. Dinimiz üç günden fazla dargın durmaya cevaz vermez. Peygamberimiz (s.a.s.), “Bir Müslümanın diğer Müslümana üç günden fazla dargın durması helâl olmaz.” (Buhârî, “Edeb”,57) buyurmuştur.

Sonuç olarak Müslümanlar bayramlar aile fertleri, yakınlar, komşular ve arkadaşlar ile neşe ve zevk içerisinde geçirmeli, bayram namaz kılma, kurban kesme, sadaka-i fıtır verme ve eş-dost ziyareti gibi görevleri yapmalıdır.

Bayram geceleri ibadetle ihya edilmeli, kaza namazı kılınmalı, Kur’ân-ı Kerim okumalı, Allah Teâlâ’dan af ve mağfiret istenmeli ve dua edilmelidir.

BAYRAM NAMAZI NASIL BİR ÖNEME SAHİPTİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı, bayram namazının önemini bir makale ile vurguladı. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı o makale;

Bayram sabah erken kalkılmalı, yıkanıp temizlenmeli, güzel kokular sürünmeli, temiz ve yeni elbiseler giyilmelidir.

Ramazan Bayramı’nda, namazdan önce bir şeyler yenir, Kurban Bayramı’nda ise, kurban keseceklerin, kurban etinden yiyinceye kadar bir şey yiyip içmemesi müstehaptır. Peygamberimiz (s.a.s.) böyle yapmıştır. (Tirmizî, “Salât”, 385)

Haberin Devamı

Bayram günü sabah namaz camide kılınır, yapılan vaaz dinlenir, güneşin doğuşundan 50 dakika sonra bayram namaz kılınır. Peygamberimiz Kurban Bayram hutbesinde şöyle buyurmuştur:

“Bu günümüzde yapacağımız ilk iş namaz kılmamızdır. Sonra döner kurban keseriz. Her kim böyle yaparsa, şüphesiz bizim sünnetimize uygun iş yapmış olur.” (Buhârî,“Iydeyn”, 3)

İki rekât olarak kılınan bayram namazları Hanefilere göre vacip, Şafiîlere göre sünnet-i müekkededir. (irbinî, I, 587)

 

BAKMADAN GEÇME!