Bayram denetimleri kaza sayısını azalttı

Güncelleme Tarihi:

Bayram denetimleri kaza sayısını azalttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 13:43

Bayram denetimleri kaza sayısını azalttı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN'da, Kurban Bayramı'nda yaşanan kazaları en düzeye indirmek amacıyla polis ve jandarma ekipleri denetim yaptı. Yapılan denetimlere rağmen bayram tatili süresince meydana gelen trafik kazalarında 47 kişi yaralandı.
Trafik Şube Amirliği ekipleri, İçişleri İşleri Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'kırmızı düdük' uygulaması başta olmak üzere şehir içi ve ilçelerinde yaşanabilecek kaza olaylarının önüne geçmek amacıyla tedbirleri arttırdı. Denetime rağmen bayram tatilinde meydana gelen kazalarda 47 kişi yaralandı.
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Kolay, “Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde bir kurban bayramı hep birlikte idrak ettik. Kurban bayramı yine her zaman ki gibi diğer bayramlarda olduğu gibi bir çok vatandaşımız ziyaretler sebebi ile karayollarında trafik yoğunluğu oluşturdular. Ülke genelinde trafik birimleri olarak bütün tedbirler alındı. Alınan tedbirlere rağmen onlarca vatandaşımızın da hayatını kaybettiğini üzüntü ile gördük. ilimiz genelinde de bayram dolayısıyla yoğun bir şekilde trafik tedbirleri aldık. Bu tedbirler içinde 18 noktada Jandarmamızla birlikte ortak uygulamalar ortak denetlemelerle gerçekleştirildi. Bayram tatili olarak günlük olarak ilimizde ortalama 35 ekip yaklaşık olarak 100 personelle bu 100 personel tamamı trafik tedbirlerinde görevlendirmek gece gündüz olmak kaydıyla bayram tedbirlerini aldık. İlimizde bu tedbirlerimizin de etkisiyle geçen seneki bayram tatili ile bu seneki bayram tatili arasında 115 yaralı sayımıza azalma olduğunu da sevinçle gözlemledik. İlimizde hiçbir ölümlü kazanın meydana gelmemiş olması bizi ziyadesi ile sevindirdi. Bu vesile ile ilimizdeki trafik kurallarına uyan kendi ile görüştüğümüz de yaptığımız hatırlatmaları ve uyarıları dikkate alan tüm trafik kurallarına uyarak hem kendi can güvenliğini hem de trafikteki tüm insanlarımızın can güvenliğini koruma korusunda duyarlılık gösteren tüm Adıyamanlı vatandaşlarımıza hemşerilerimize burada teşekkür etmek istiyorum. Bu vesile ile 9 gün bayram tatili boyunca sıcakların yüksek olduğu bu mevsimler de aralıksız olarak yollarda görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ederim” dedi.
Geçen seneye oranla kazan olaylarının düştüğünü vurgulayan Kolay, “Geçen sene 54 vatandaşımız yaralanmışken il geneli toplam 47 vatandaşımız yaralandı. Bunda sevindirici olan bunların çok büyük bölümü ise daha çok kontrol amaçlı hastaneye gidip tedavi olmak şartıyla ayrılan vatandaşlarımızın olması bizim için son derece sevindirici oldu. Geçen sene  de ölümlü kazamız meydana gelmedi.Bu sene de çok şükür ki ölümlü kaza meydana gelmedi. Kesinlikle bunun faydasını görmüş oluyoruz. Bayram öncesi İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu kırmızı düdük kampanyasına Adıyaman ilinde vatandaşlarımız çok yoğun ilgi gösterdi. Çok kısa sürede kırmızı düdüğümüz tükendi. Kısa sürede şapka, düdüklerimizi temin ederek tekrar çocuklarımıza bunları dağıtarak bende trafik polisiyim dahil etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!