Bayraklılı çocuklara trafik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Bayraklılı çocuklara trafik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 11:04

Bayraklılı çocuklara trafik eğitimi

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, trafik kurallarına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve ilçedeki çocukların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla 'Trafiğe güvenli adımlar' konulu seminer düzenledi. İlkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen etkinlikte toplum destekli polis, çocuklara trafik kurallarını ve neden uyulması gerektiğini anlattı.

Bayraklı Belediyesi Gümüşpala Kütüphanesi'nde Toplum Destekli polis Barış Demirgüneş tarafından verilen seminere çok sayıda öğrenci katıldı. Demirgüneş'in anlattıklarını dikkatle dinleyen çocuklar, sorular da sordu. Seminerde öğrencilere, trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, araçta güvenli yolculuk ve güvenli oyun alanları konularında bilgiler verildi. Etkinlik video gösterimleriyle de desteklendi.

Yaşamın bir parçası olan trafik kurallarına dikkat etmeden hayatın sürdürülemeyeceğini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,  "Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri en önemli unsurlardan biri olan trafik güvenliğini, toplum destekli polislerimizin eğlenceli hale getirdikleri sunumlarıyla aktarıyoruz. Trafik ışık ve işaretlerini, emniyet kemerinin önemi gibi konular video ve uygulamalarla kütüphanelerimizde seminer şeklinde veriliyor. Birer kültür yuvası haline gelen kütüphanelerimizin kapısı herkese sonuna kadar açık" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!