Bayraklı'da okuma-yazma heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Bayraklıda okuma-yazma heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 13:00

Bayraklı'da okuma-yazma heyecanı

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma-yazma seferberleiği kapsamında, tüm ülkede olduğu gibi İzmir'in Bayraklı ilçesinde açılan kurslarını başarıyla tamamlayan 189 kursiyer, sertifikalarını aldı.

Ülke genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliği kapsamında, Bayraklı ilçesindeki okullarda da kurslar açıldı. Yaş, ırk ve medeni durum fark etmeksizin herkesin başvurabildiği kurslarda okuma-yazma eğitimi alan ve kurslarını başarıyla tamamlayan 189 kişiye,  80'inci Yıl METAŞ Ortaokulu'nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika törenine, İzmir Valisi Erol yyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan ve Bayraklı ilçesinde bulunan bazı okulların müdürleri katıldı. Kursiyerlerinin büyük bir çoğunluğunun kadın olması dikkat çekti, bazı kursiyerler ise törene çocuklarıyla katıldı.

Bayraklı Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı halk oyunları ekibinin yaptığı gösterinin ardından konuşma yapan, 80'inci Yıl METAŞ Ortaokulu Müdürü Nazmiye Güçlüoğulları, okumanın en kutsal etkinliklerden biri olduğunu vurgulayarak, "Kutsal kitabımız 'oku' diye başlar. Bizler de bunun öneminin farkında olan ve ülkenin ancak bu yoldan gelişebileceğine inanmış eğitimciler olarak, Bayraklı ilçemizde okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için çalışmalar yaptık" dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız ise, "Gündelik telaşlar içinde evde, işte, tarlada, fabrikada ter döken emektar kadınlarımızın bu imkânı iyi değerlendirdiğini görmek beni mutlu etti. Yaşı kaç olursa olsun bu fırsatı kaçırmayan siz kıymetli kursiyerlerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. Yapılan kep atma törenini ardından, etkinlik sona erdi.

Davut CAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!