Bayraklı’da Atatürk gecesi

Güncelleme Tarihi:

Bayraklı’da Atatürk gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 10:51

Bayraklı’da Atatürk gecesi

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediyesi’nin 217 kişiden oluşan Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, çocuk ve gençlik ile çok sesli korosu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde özel bir konser düzenledi. Gecede Atatürk’ün sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylendi.

Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi Anadolu Salonu’nda “Sesimiz onun sesi" sloganıyla düzenlenen konsere Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Türk Halk Müziği korosunu şef Dr. Zeynel Demir, Türk Sanat Müziği korosunu şef Dr. Halil Altınköprü, çok sesli koroyu şef Seher Erkan ve Çocuk-Gençlik korosunu Hançer Şahika Türkkan yönettiği konserde özellikle Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler hep bir ağızdan söylendi. Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken Abdürrahim Karademir’in “Sarı zeybek aman şu dağlara yaslanır" isimli türküyle oynadığı zeybek konseri izlemeye gelenler tarafından ilgiyle izlendi. Gecenin dans koreografisini Abdurrahim Karademir gerçekleştirdi. Piyanoda ise Dr. Çağrıhan Erkan yer aldı. Gecenin sunumu ise Fikret Alan yaptı. Konserin sonunda; çok sesli koroda yer alan 15, gençlik korosunda 21, Türk sanat müziği korosunda 80 ve halk müziği korosunda 101 koristin performansı dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

"ATATÜRK’Ü UNUTTURMAYALIM"

Atatürk’ün hayattayken zarar gören bin 500 camiyi tamir ettirdiğini, Eskişehir’de kendi cebinden para vererek bir cami yaptırdığını hatırlatan Başkan Karabağ, şunları söyledi:

“Atatürk Cumhurbaşkanları içinde Cuma namazında hutbeye çıkıp vaaz veren tek Cumhurbaşkanıdır. Bir Cuma namazı sonrası Kur’an ve dua ile sağında alevi dedesi solunda imamla meclisimizi açmıştır. İşte bu siyasal İslamcılar gerçek İslam’ı Anadolu’da yaşatan bu insana terbiyesizliğin ötesinde davranıyorlar. Bu terbiyesizler korkaktırlar. Bunlar ödlektirler. Atatürkçüler ayağa kalktığında bunları kaçacak delik bile bulamayacak hale getirmeliyiz. Bunu yapmalıyız. ‘Biz bir şey yapmayalım. Sesimizi çıkarmayalım. Bize bir şey olmaz’ diyenlere bir sözümüz var. Korkunun ecele faydası yok. Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün ölür. Atatürk korkmuş mu? Yanındakiler korkmuş mu? Korksalardı Kurtuluş Savaşı'na girmezlerdi! Biz burada bugün bu şarkıları, türküler söyleyemez hale gelirdik. Atatürk, dünyada üstüne olmayan bir insandır. En bağnaz Suudilerin geldiği noktaya bakın. Ilımlı İslam olacaklarmış. Siz de bir gün Atatürkçü olacaksınız. Sizin kralınız Kabe’yi yıkmaya kalktığında, ‘gelirim oraya pişman ederim’ diyen sevgili Atatürk’tür. Bütün Atatürkçüleri Türkiye’ye sahip çıkmaya çağırıyorum. Herkesin bir gün Atatürkçü olacağı günler uzak değildir. Yolumuza devam edelim. Atatürk’ü unutturmayalım."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!