Bayrak Olayı'nın 98'inci yıldönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Bayrak Olayının 98inci yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 14:37

Bayrak Olayı'nın 98'inci yıldönümü kutlandı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın milli mücadelesinde kaledeki Fransız bayrağının halk tarafından indirilip yerine Türk bayrağının çekilmesinin 98'inci yıldönümü törenle kutlandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türk bayrağının bağımsızlığın simgesi olduğu belirterek, "Ay yıldızlı al bayrağımız yüz yıllarca yüz milyonlarca insanın bağımsızlığının, özgürlüğünün sembolüdür. Hamdolsun al bayrağımıza bugün de gönül coğrafyamızdaki ülkelerde aynı sevgi ve muhabbet gösterilmekte. Çok şükür bunun gururunu yaşamaktayız" dedi.
Daha sonra kalede Fransa bayrağının dalgalandığını gören Avukat Mehmet Ali Kısakürek'in beyannamesi okundu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Halk Oyunları'nın ekibinin de bir gösterdiği sunduğu törende Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi. Ardından törene katılanlar 98 yıl önceki gibi kaleye yürüdü. Vali Vahdettin Özkan'ın burada bir konuşma yapmasının ardından Türk bayrağı göndere çekilip Türk bayrağı motifli balonlar gökyüzüne bırakıldı.
Törene; KSÜ Rektörü Durmuş Deveci, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!