Bayrağı Serap Yücel gibi sevmek gerekir

ATA Türk’ün tabutunun Türk bayrağına sarılması infial yarattı. Çocukları, kardeşleri, eşleri şehit olanlar, temelsiz şöhretin bir yılda yoldan çıkardığı gence ‘şehit’ denmesine haklı olarak tepki gösterdiler.

Bayrak toplumun kollektif bilincinde yüce değerlerin simgesi. Bayrakla ilişkimiz biraz enteresan aslında.

Ata Türk’ün tabutunun bayrağa sarılmasını yanlış buluyoruz. Bence de yanlış, buraya kadar güzel...

Fakat o bayrağı göğsünde taşıyarak ülkemizi temsil etmek için görevlendirdiğimiz milli sporcuların yaptıkları utanç verici hareketleri ‘Ne ayıp!’ diye geçiştiriyoruz.

Türkiye’nin olimpiyat başta olma üzere uluslararası platformda en başarılı olduğu spor dallarından biri halter.

Milli haltercilerimize sorsanız, hepsinden ‘Vatanına, milletine, bayrağına bağlı şerefli Türk sporcusuyum ben’ cevabı gelir.

Fakat rutin doping kontrolünden kaçarlar, yerlerine başkalarının idrar örneği vermesini sağlarlar ve yakalanınca da hep ama hep suçu başkasına atarlar.

Darılmaca, küsmece yok. Bence bu son olayda (Halter meselesini kast ediyorum) Türk bayrağına gerekli saygıyı gösteren belki de tek kişi Serap Yücel.

Kimdir Serap Yücel? Doping skandalını ortaya çıkaran, üstünün örtülmesine izin vermeyen ve Türkiye’nin bu utanç verici hareketten dolayı ceza almasını sağlayan kişidir.

Bence bayrağına sahip çıktığı için ödüllendirilmeli. Fakat Serap Yücel ‘uzun süredir bu işi yaptığını ve ailesini ihmal ettiğini söyleyerek’ görevini bırakıyormuş. Türkiye’yi yurt dışında layığıyla temsil etmiş Yücel’e çıkıp biri teşekkür eder mi acaba?..

Yeşilköy’de sağcı Kreuzberg’de solcu

ALMANYA’da Schröder, Türk seçmenlerden aldığı destekle ayakta kaldı. Türkiye’de seçim dönemlerinde sadece sağ partilere oy vermek için uçaklarla Yeşilköy’e gelen vatandaşlarımız da Schröder’in sol partisine oy verdi demek oluyor bu.

Aralarından çıkıp ‘Hıristiyan Demokrat Parti’ye oy verenler çıktıysa o daha da enteresan bir vaka tabii.

‘Çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar, derdin ne?’ diyeceksiniz. Yeşilköy’de sağcı, Kreuzberg’de solcu olmak nasıl bir duygudur bunu merak edip duruyorum. Bütün derdim bu...
Yazarın Tüm Yazıları