Baykal: Esnaf için birlikte çalışalım

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Esnaf için birlikte çalışalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 17:27

Baykal: Esnaf için birlikte çalışalım

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret etti. Baykal, "Krizdeki esnafın sorununa birlikte çare üretelim" dedi.

Adlıhan Dere'nin göreve gelmesinden sonra AESOB'taki kıpırdanmaya dikkat çeken Baykal, Antalya için, Antalya esnafının sorunlarına çözüm amacıyla; birlik ve oda başkanları ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Bir Antalyalı olarak Antalya piyazını çok sevdiğini belirten Deniz Baykal, sık sık evinden çıkıp esnaf lokantalarında yemek yediğini, esnafın derdini dinlediğini belirterek şöyle konuştu:

“Antalya'nın tamamı turizmle ilişkili. Ya turizmden ekmek yiyor, ya da turizmden kazananların alışveriş yaptığı yer oluyor esnaf. Biz de sohbetlerimizde biriktirdiğimiz sorunların çözüm planlarını yapıyoruz."

Ziyarette uzun süredir gündemde yer almayan balık halini gündeme getiren ve balıkçı esnafının en öncelikli sorunu olduğunu belirten Baykal, “Balık hali ve balık pazarı acil gerekli. Bunun dışında bir de 'Esnaf Bulvarı' oluşturulabilir. AVM'lere sıkışan halk çarşı esnafı ile bütünleşebilir" dedi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de Deniz Baykal'ın önerilerine katıldığını belirterek, “Antalyamız'ın siyasi tarihinin en önemli figürlerinden biri olan, uzunca bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı da yapmış olan değerli büyüğümüzü burada görmek bizi onurlandırdı. Önceliğimiz turizm esnafının içinde bulunduğu kriz ortamından çıkmasıdır. Önümüzdeki süreçte bu talepler de gündemimize alınacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!