Bayındır'da tarihi binada çağdaş kütüphane

Güncelleme Tarihi:

Bayındırda tarihi binada çağdaş kütüphane
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 11:48

Bayındır'da tarihi binada çağdaş kütüphane

Haberin Devamı

İZMİR'in Bayındır ilçesindeki tarihi bir binada, 1925 ile1929 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı yapan Mustafa Necati'nin adının verildiği kütüphane açıldı.

Bayındır Belediyesi ile yardımseverlerin desteğiyle kurulan 'Mustafa Necati Cumhuriyet Kütüphanesi' törenle hizmete açıldı. Hasan Hulki Yönt Kültür Merkezi'nde kurulan kütüphanenin açılışına Kaymakam Mehmet Ali Öztürk, CHP'li Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, gazeteci yazar İsmail Uğural, kütüphanenin kurulmasında katkıları bulunan hayırseverler ve vatandaşlar katıldı. İzmir milletvekili olan, hem ilk Milli Eğitim Bakanı hem de Çocuk Esirgeme Kurumu'nun kurucu başkanı olan Mustafa Necati'nin Millet Mektepleri'nin kurucusu olduğunu hatırlatan Başkan Sesli, "Tarihi binada çağdaş bir kütüphane oluşturduk. Öğrencilerimizin çıkmak istemeyeceği, gerek kitap okuma gerek araştırma, gerekse ders dışında vaktini geçirebileceği güzel bir mekan oldu. İçerisindeki kitaplar ile eminim sadece öğrencilerimiz değil her yaştan kitapseverler de buranın müdavimi olacak. Çağımız bilgi çağı, belki internet ve teknoloji sayesinde bilgiye ulaşmak çok kolay ama okumanın, araştırmanın, öğrenmenin bir refleks haline gelmesinde kütüphaneler hala çok önemli" dedi. Mustafa Necati'nin erken yaşta kaybedilen önemli bir Cumhuriyet insanı olduğunu vurgulayan Sesli, onun adını ilçede yaşatacak olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Mustafa Necati'nin iki yakının da yer aldığı törende konuşan Milletvekili Murat Bakan ise, İsmet İnönü'nün bir köy enstitüsü ziyaretinde bir kız çocuğunun çantasından köfte-ekmekle birlikte bir dünya klasiği çıkardığını hatırlatarak, "İnönü, 'ekmeğine kitabı katık eden çocuklar bu ülkeyi ileri götürecek' demişti. İşte burada da çocuklarımız ekmeğine kitabı katık edecekler" diye konuştu.

Tören oda orkestrası tarafından verilen mini konser ile son buldu.

BAYINDIR (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!