Bayern Münih Borussia Dortmund kupa finali maçı saat kaçta hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münih Borussia Dortmund kupa finali maçı saat kaçta hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 12:32

Bayern Münih ile Borussia Dortmund maçı hangi kanalda saat kaçta? sorusunun yanıtı bugün spor severler taradından merak edildi. Bayern Münih ile Borussia Dortmund bu akşam Almaya DFB Kupası'nda karşı karşıya gelecek. Bayern Münih Borussia Dortmund maçı bu akşam saat 21:00'da başlayacak. Mücadele NTV Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak

Haberin Devamı

Bayern Münih Borussia Dortmund maçı bu akşam dünyanın gözünün üstünde olacağı bir karşılaşma olacak. Bayern Münih Boruissia Dormunt arasında kıyasıya geçen şampiyonluk yarışının ardından Bayern Münih şampiyon olmuş ve rakibine 10 puan fark atıp kupayı kaldırmıştı. Şimdi gözler Almanya DFB kupası mücadelesinde olacak. Peki Bayern Münih Borussia Dortmund maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak?


Almanya'nın efsane takımlarından Bayern Münih, ligin en güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund ile karşılaşıyor. Dünyaca ünlü yıldızları barındıran Bayern Münih Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı izlenebilecek?
Bundesliga'nın iki ezeli rakibi Almanya'nın prestijli kupası DFB-Pokal için sahaya çıkıyor. Bayern Münih'te Guardiola'nın veda maçı olacak karşılaşma, aynı zamanda Bayern Münih'ten Borussia Dortmund'a transferi kararlaştırılan Hummels için de önem arz ediyor.

Haberin Devamı

BAYERN MÜNİH BORUSSİA DORTMUND MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Bayern Münih Borussia Dortmund maçı bu akşam saat 21:00'da başlayacak. Mücadele NTV Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak

4.KEZ KARŞILAŞIYORLAR
2 takım, 4. kez kupa finalinde kozlarını paylaşacak. 2008'deki finali Bayern Münih uzatmada 2-1 kazanırken, goller Luca Toni'den gelmişti. 2012'de bu kez gülen taraf Borussia Dortmund oldu. O dönemde sarı-siyahlıların formasını giyen Lewandowski'nin hat-trick yaptığı maçı Dortmund 5-2 kazanmıştı. Uzatmaya giden 2014 finalinde ise gülen taraf 2-0'lık sonuçla bir kez daha Bayern Münih olmuştu.

GUARDIOLA’DA VEDA EDİYOR
Bavyera ekibi bu maçla birlikte teknik direktörü Pep Guardiola'ya da veda edecek. Bayern'in başında geçirdiği 3 sezonda da Bundesliga şampiyonluğuna ulaşan Guardiola, asıl görevi Şampiyonlar Ligi'nde ise başarısız oldu. Bayern, Devler Ligi'ne üst üste 3 sezonda yarı finalde İspanyol rakipleri karşısında veda etti. Guardiola, bazı taraftarların kendisini başarısız bulması nedeniyle şampiyonluk kutlamaları sırasında buruk olsa da; Alman ekibine kupayla veda etmek istiyor.

GÖZLER HUMMELS’DE
Borussia Dortmund'da ise tüm gözler Mats Hummels’in üzerinde olacak. Götze ve Lewandowski'den sonra Bayern'e transfer olan 3. Dortmund’lu Hummels, sarı-siyahlı formayla çıkacağı son maçta yeni takımına karşı kupa kazanmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Dortmund Yönetim Kurulu Başkanı Hans Joachim-Watzke, Hummels’in bu büyük baskıyı göğüsleyebileceği görüşünde. Hummels'in çok deneyimli bir oyuncu olduğunu hatırlatan Watzke; "Dünya Kupası finalinde Arjantin karşısında baskıyı kaldırabilen Mats’in bunu kupa finalinde başarmaması için hiçbir neden yok" dedi. 2000 yılından bu yana çıktığı 9 kupa finalindeki tek yenilgisini Dortmund karşısında alan Bayern Münih'in toplam 17 şampiyonluğu bulunuyor. Borussia Dortmund ise kupada 3 kez mutlu sona ulaştı.

Almanya DFB-Pokal Kupası nedir?
Almanya Kupası genel adı dünyada ve Almanya'da DFB-Pokal olarak bilinir. Almanya Futbol Federasyonu'nun düzenlediği bir kupadır ve bu kupayı kulüpler fazlasıyla önemser.

Haberin Devamı

Kupada en fazla final oynayan takım Bayern Münih'tir. 20 kez final oynayan Bayern Münih 17 kez mutlu sona ulaşmıştır.

Kupa finalleri daha önceki yıllarda Almanya'nın değişik şehirlerindeki stadlarda oynanmış olsa da 1984/85 yılından itibaren 2006 Dünya Kupası finalinin de oynandığı ve Berlin de yer alan Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!