Bayburt'ta Osmanli Şerbeti ikramına büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Bayburtta Osmanli Şerbeti ikramına büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 11:10

Bayburt'ta Osmanli Şerbeti ikramına büyük ilgi

Haberin Devamı

BAYBURT (DHA) - Bayburt Belediyesi’nin Ramazan aylarında geleneksel hale getirdiği etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen Osmanlı Şerbeti ikramı yine büyük ilgi topladı.  

Ramazan Şerbeti dağıtımı ile unutulmaya yüz tutmuş geleneklerden birini daha yaşatmaya çalışan Bayburt Belediyesi’nin girişimi artık kentte alışkanlık yarattı. Geleneksel kıyafetleriyle kent sokaklarına inen Osmanlı şerbetçisi, iftarın ardından vatandaşları ramazan şerbeti ikramıyla serinletti, ikram özellikle teravi namazı sonrası yoğun ilgi gördü.

Osmanlı'da çok meşhur olan ve padişaha altın tombaklarda sunulan elma, erik, demir hindi, narçiçeği, taze zencefil, kabuk tarçın, kakule, karanfil ve kuşburnundan oluşan Ramazan Şerbeti’nin, içeni dinç tuttuğu ve susuzluk hissini azaltarak, orucun kolay tutulmasını sağladığı biliniyor. Osmanlı döneminin vazgeçilmelerinden olan seyyar şerbetçiler tarafından sırtlarına aldıkları güğümlerle, bellerine doladıkları bardaklara dökülerek dağıtılan Ramazan Şerbeti, belediyenin organizasyonuyla kent sakinleri ile buluştu, tarih adeta yeniden yaşatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!