Bayburt ve Gümüşhane’ye havalimanı müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Bayburt ve Gümüşhane’ye havalimanı müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 21:13

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Bayburt ve Gümüşhane’ye havalimanı müjdesi vererek, “285 milyon lira bedeli olan havalimanının proje ve ihale hazırlıkları sürüyor. Ben diyorum ki seçim öncesi bu bitecek. Bu havaalanı uzun yolları kısa edecek” dedi. Erdoğan, AK Parti Bayburt 6. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada AK Parti’nin, Türkiye’yi üç kat büyüttüğünü dile getirerek “Kişi başına milli gelirin 3 bin 500 dolar olduğu bir yerden geldi 11 bin dolara dayandı. İşte bunu hazmedemiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

IMF İSTEDİ, VERİN DEDİM

Erdoğan, şöyle konuştu: “23.5 milyar dolar IMF’e borcu olan Türkiye vardı. Sene 20123 artık IMF’e borcu olan Türkiye yok bitti o iş, kapandı o defter. IMF bizden borç istedi 5 milyar dolar. O zaman sordu bana Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı arkadaşım dedi ‘verelim mi’, ‘verin’ dedim. Ama sonra onlar vazgeçtiler. Dediler ‘bunlar hakikaten şaka değil ciddi konuşuyorlar.’ Merkez Bankamızın 27.5 milyar dolar döviz rezervi vardı, şimdi 120 milyar dolar döviz rezervi var. Ama bu bizim için yeterli değil çünkü biz 138’i yakalamış bir ülkeyiz. Şimdi biz 138 milyar doları da aşacağız. İlk hedef 150 milyar dolar inşallah. Valla ben konuşmuyorum. Maliye Bakanınıza söyleyin biraz çok çalışsın, ona göre.”

Bayburt ve Gümüşhane’ye hizmet verecek Salyazı beldesinde yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı yaptıklarını dile getiren Erdoğan, “2020’ye kadar Gümüşhane ve Bayburt illerimize hizmet verecek olan havaalanımızı bitireceğiz. 2019 seçim kampanyasına uçağımızla geliriz” dedi. Erdoğan, Zigana Tüneli’ni de 2019 seçimi öncesi hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

DAMADA DA SÖYLEYECEĞİZ

Trabzon’a giden Erdoğan Maçka’da vatandaşlara hitap etti. Doğalgaz konusunda çalışmaların başladığını belirten Erdoğan, “Zaten doğalgaz gelmediyse biz yanmışız. Hemen gelecek?” dedi. Erdoğan, “Ama bu bile geç, onun için damada da (Enerji Bakanı Berat Albayrak’ı kastederek) söyleyeceğiz, hemşehriniz. Bir an önce bu işi bitirmesi lazım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!