Bayburt Valisi oldu, memleketinde horonlarla karşılandı

Güncelleme Tarihi:

Bayburt Valisi oldu, memleketinde horonlarla karşılandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 13:06

Bayburt Valisi oldu, memleketinde horonlarla karşılandı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/HEMŞİN (Rize), (DHA) - BURSA'nın İznik İlçesi Kaymakamlığı görevinden Bayburt Valiliği'ne atanan ve önceki gün görevine başlayan Ali Hamza Pehlivan, memleketi Rize'nin Hemşin İlçesi'ni ziyaret etti. Pehlivan, Vali olarak döndüğü ilçede akrabaları ve hemşehrileri tarafından horonlarla karşılandı.
İlçe girişinde Hemşin Kaymakamı Coşkun Öztürk, Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, akrabaları ve hemşehrileri tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, herkesle tek tek tokalaştı, fotoğraf çektirdi. Hemşinli kadınların boynuna yöre motifli atkı taktığı Vali Pehlivan, karşılaştığı ilkokul öğretmeninin elini öptü, bir süre sohbet etti. Vali Pehlivan kendisini tulum ezgileri eşliğinde horonla karşılayan gruba eşlik ederek horon oynadı.
Anne, baba ve hemşerilerinin duası ile devletin ve milletin kendisine olan güvenine layık olmaya çalışacağını ifade eden Vali Ali Hamza Pehlivan, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı'na teşekkür etti.
Vali Pehlivan kendisini karşılayan akrabaları ile birlikte ilçedeki baba evine geçti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!