Bayburt Üniversitesi’nde Mühendislikte Yeni Teknolojiler (Myt 2015) Sempozyumu Başladı

Güncelleme Tarihi:

Bayburt Üniversitesi’nde Mühendislikte Yeni Teknolojiler (Myt 2015) Sempozyumu Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 18:01

BAYBURT ÜNİVRESİTESİ"NDE YENİ TEKNOLOJİLER SEMPOZYUMU

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi organizasyonuyla 3 gün sürecek “Mühendislikte Yeni Teknolojiler” (MYT 2015) sempozyumu başladı.
Bayburt Üniversitesi Yeni Kampüs Konferans Salonu’ndaki sempozyumun açılış toplantısına Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, KUDAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal, akademisyenler, bazı kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşundan ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun yaptığı konuşmada ülkeler için bilimin ve teknolojinin önemli olduğunu ifade etti.
Rektör Coşkun, “Eğer bir ülke dünyadaki diğer ülkeler arasında ilk 10’a girmek istiyorsa teknolojiyi yakalamak zorundadır. Bilgi ya da teknoloji bir başka ülkeden ithal edildiği sürece orijinal değildir. Her ülke yenisini, daha ilerisini üretmedikçe ürettiği teknolojiyi bir başka ülke ile paylaşmaz. Burada özellikle son dönemlerde üniversitelerin altyapısı ile ilgili önemli teknik donanıma sahip olduğumuzu söyleyebilirim. 2008 yılında kurulmuş Bayburt Üniversitesi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nı açmak üzeredir. Bu laboratuvarımızda 2 bin metrekare kapalı alanda 6 analiz laboratuvarı, 5 araştırma laboratuvarı, konferans salonu, dinlenme alanları, dışarıdan gelen araştırmacılar için sosyal donatılar ve içerisinde ileri teknoloji cihazları bulunmaktadır. Eminim ki bunun gibi diğer üniversitelerimizde birçok laboratuvar var. Teknolojik altyapı bu halde iken bizim mühendislerimizden ithal bilgiyi değil de ülkemize ait, bize ait, özgün, orijinal bilginin üretilmesini bekliyoruz. Bu laboratuvarlar, milletin malıdır. Bütün akademisyenlerin malıdır. Bu cihazların atıl kalmasını istemiyoruz. Bayburt Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı hepinizin hizmetindedir. Verimli bir şekilde kullanmanızı talep ediyorum.” dedi.
Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ise, Bayburt’ta gelişen, kültürel etkinlikler ve sempozyumlar yapabilen Bayburt Üniversitesi’nin kendisine sevinç ve gurur verdiğini belirterek, “Bayburt ilimizde gelişen bir üniversitenin, kültürel etkinlikler, sempozyumlar yapabilen bir üniversitenin olmasını sevinçle, gururla izliyoruz. Rektörümüzün de belirttiği gibi yeni teknolojilere, yeni bulgulara ihtiyacımız var. Çok çalışmalıyız. Ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine yardımcı olmak durumundayız. Ben ilimizde özellikle üniversitemizin geliştiğini görüyorum. Bunu sevinçle, gururla takip ediyorum. Ülkemizin mutlaka gelişmesi, kalkınması, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarılması zorunluluğu var. Bu zorunluluğu siz gençlerle birlikte hep beraber sağlayacağız. Bu günkü etkinliğin özellikle ilimize, gençlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Açılış oturumunda Prof. Dr. Ahmet Avcı, “Mühendislikte Nanoteknoloji Uygulamaları”; Prof. Dr. İhsan Efeoğlu ise “Savunma Teknolojilerinde Yüzey Mühendisliği Uygulamaları ve Örnek Ar-Ge Çalışmaları”na dair bildiri sundu. Prof. Dr. Baycan İbrahimoğlu da uzman kimyager Çiğdem Kanbeş Dindar ile birlikte su buharı ile çalışan plazmatron (plazma kesme makinesi) cihazının tanıtımını yaptı.
Ardından Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Gülcü tarafından Prof. Dr. Ahmet Avcı’ya; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem tarafından Prof. Dr. İhsan Efeoğlu’na; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı tarafından da Prof. Dr. Baycan İbrahimoğlu’na plaket takdim edildi.
Prof. Dr. Baycan İbrahimoğlu ise Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’ya Anadolu Plazma Teknoloji Enerji Merkezi tarafından üretilen su buharı ile çalışan plazma kesme makinesi cihazı hediye etti.
Sempozyum oturumları Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’nda ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!