Bayburt Devlet Hastanesinde saç ekimi yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bayburt Devlet Hastanesinde saç ekimi yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 17:27

Haberin Devamı

BAYBURT (AA) - Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır, Türkiye'de devlet hastanesinde ilk saç ekimine başladıklarını belirtti.

Aşır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlattıkları bu çalışmanın Bayburt Devlet Hastanesi'nin prestiji açısından önemli olduğunu belirterek, "Sağlık hizmetlerinin yanında kozmetik amaçlı bu hizmetimizi de halkımıza sunmaya başladık" dedi.

Bayburt Devlet Hastanesi'nde görev yapan plastik cerrahi doktoru Ömer Elmas ile görüşerek saç ekimi yapıp yapamayacaklarını tartıştıklarını ifade eden Aşır, şunları söyledi:

"Bu görüşmede doktorumuz bu işi yapabileceğimizi bize söyleyince hemen çalışmalarımızı başlattık. Tabii bu çalışmanın hastanemizin prestiji açısından da önemli olacağını düşünerek diğer sağlık hizmetlerinin yanında kozmetik amaçlı bu hizmetimizi de halkımıza sunmaya başladık. Bu çalışmayı yapmak için doktorumuz önderliginde hastane personelimizden özverili bir ekip oluşturduk. Bu çalışmanın ardından Türkiye'de bir devlet hastanesinde, ilk olarak Bayburt Devlet Hastanesi'nde saç ekimine başladık."

Haberin Devamı

Aşır, plastik cerrahi doktoru Ömer Elmas'ın bu çalışmaya başlamadan önce il dışında çeşitli sertifikasyon kurslarına katıldığını anlatarak açıklamasını şöyle tamamladı:

"Hocamızın bu sertifikasyon kurslarını tamamlamasının ardından da hastanemizde saç ekimlerine başladık. Bu çalışmanın zaten Sağlık Uygulama Tebliği'nde devletin belirlediği fiyatları var. Saç ekimini devlet karşılamıyor ancak bu tebliğde belirlenen fiyatlar özele oranla çook daha uygun. 8-10 saatlik uygulamanın ardından hastamızı yine aynı gün taburcu ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!