Bayanlar kumite de AVRUPA üçüncüsü

Güncelleme Tarihi:

Bayanlar kumite de AVRUPA üçüncüsü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın ilk gününde Kumite Bayanlar Milli Takımımız, Macaristan'ı 3-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Erkekler kumite ve bayanlar kata takımlarımız başarılı olamadı.

35. Avrupa Büyükler Karate Şampiyo nası dün 37 ülkeden 900'ü aşkın sporcunun katılımı ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda başladı.

İlk gün sabah seansında yapılan bayanlar kata ve kumite takım yarışmalarında sporcularımız 1 bronz madalya kazandı. Bayan Kumite Milli Takımımız bronz maçında Macaristan'ı 3-0 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu. Milli Takımımız ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Belçika'yı 3-0 yendi. Bu maçta galibiyetleri Leyla Gedik (6-0), Yıldız Aras ve Nurhan Fırat (2-0) aldı. Çeyrek finalde İspanya karşısında Leyla Gedik (7-1), Yıldız Aras (3-1) ve Nurhan Fırat'ın (4-1) galibiyetleri ile 3-0 üstünlük sağladı.

Bayanlarımız finalde Fransa karşısında ilk iki maçtaki performanslarını gösteremedi. Rakibine 2-0 yenilirken, Yıldız Aras rakkibi ile 4-4 berabere kaldı. Leyla Gedik 5-1, Nurhan Fırat ise 6-0 yenildi. Takımımız üçüncülük maçında Macaristan önünde başarılı oldu. Meral Ölmez 4-1, Yıldız Aras 6-1, Nurhan Fırat 3-0 kazanarak tatamiden 3-0 galip ayrılıp bronz madalyanın sahibi oldu.

İsa Kopsalı, Bahattin Kandaz, Haldun Alagaş, Zeynel Çelik ve Gökhan Tanrıverdi'den oluşan Erkek Kumite Milli Takımımız ilk maçında Bosna Hersek'e 4-1 yenilerek elendi. Kata müsabakalarında ise Bayan takımımız başarılı olamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!