Bayan Titancılar serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Bayan Titancılar serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Titan Saadet Zinciri'nin Türkiye Direktörü Hakan Kenan Şeranoğlu ile babası Barbaros Şeranoğlu'nun da aralarında bulunduğu, haklarında 119 yıldan 357 yıla kadar hapis istenen 12 Titan yöneticisinden beşi dün görülen duruşmada tahliye edildi. Baba oğul Şeranoğlu'ların ter döktükleri dünkü duruşma sırasında daha önce adliyeye koşan ve 'Hey hey', 'Titan sizinle gurur duyuyor' diye tezahürat yapan Titancılar bu kez sanıkları yalnız bıraktı.

Paralarını istediler

Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Kenan Şeranoğlu, Barbaros Şeranoğlu, Ahmet Hakan Baz, Levent Gülal, Serdal Güldal, Elif Sibel Koca, Birsen Çölcü, Özlem Arslan, Eda Kalkan, Serap Değirmenci ile Alman uyruklu Rene Emil Herbert Petric ve Thorsten Röcker katıldı. Duruşmada, 10 müşteki, verdikleri ifadelerde, sistemin, beyin yıkamayla insan psikolojisini yönlendirdiğini ve verdikleri 2450 Alman Markı'nı geri istediklerini söylediler.

İfadeleri reddettiler

Sanıkların, Mali Şube’deki ifadelerini, manevi ve fiziksel baskı altında alındığını söylemeleri üzerine, 3 polis tanık olarak dinlendi. Polisler ifadelerinde, CMUK'un 135. maddesi gereği, haklarının sanıklara defalarca hatırlatıldığını, herhangi bir baskı uygulamadıklarını söylediler. Duruşma sonunda Elif Sibel Koca, Özlem Aslan, Birsen Çölcü, Eda Kalkan ve Serap Değirmen'in tahliyelerine karar verildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!