Bayan avukata hakaret hapsi

Güncelleme Tarihi:

Bayan avukata hakaret hapsi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Adliye kapısında görevli Bayan Polis Memuru Nurhan Özsabuncu'ya ‘‘Terbiyesiz, saygısız ve çok ukalasınız'' dediği iddiasıyla 3 yıl hapis cezası istemiyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Avukat Oya Karasoy (34), son duruşmada 2 ay hapis 1 milyon 520 bin lira ağır para cezasına çarptırıldı.

Avukata hapis

İZMİR Adliye kapısında görevli bayan polis memuru Nurhan Özsabuncu'ya hakaret ettiği iddiasıyla 3 yıl hapis cezası istemiyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan avukat Oya Karasoy (34), son duruşmada 2 ay hapis 1 milyon 520 bin lira Ağır para cezasına çarpıtırıldı.

İKİ yıl önce bir duruşma nedeniyle polis adliyede güvenlik önlemleri aldı. Bu duruşma için geçici olarak gelen Küçükyalı Karakolu'nda görevli Polis Memuru Nurhan Özsabuncu, iddiaya göre içeri giren Avukat Oya Karasoy'u aramak istedi. Karasoy, kendisini avukat olduğunu ve kimliğini evinde unuttuğunu belirtip, iddiaya göre Özsabuncu'ya hakaret etti.

Davacı oldular

TARAFLAR birbirinden davacı olunca konu mahkemeye yansıdı. Duruşmada ifade veren polis memuru Nurhan Özsabuncu (37), ifadesinde avukatın mesleğini küçük düşürdüğünü söyleyip davacı olduğunu belirtti. Özsabuncu, ‘‘Üstünü aratmadı, kimlik gösteremedi. Kolumdan tutup (Gel ben sana yukarıda kim olduğumu göstereceğim) dedi. Polise kimlik göstermek ağrına gidiyormuş'' dedi.

AVUKATIN herkesin gözü önünde, ‘‘Terbiyesiz, saygısız, çok ukalasınız'' diyerek hakaret ettiğini söyleyen Nurhan Özsabuncu, davacı olduğunu açıkladı. Oya Karasoy, ise suçlamaları kabul etmedi. Karasoy, ‘‘Amacım polise karşı gelmek değildi. Bana yapılan haksız harekete tepki gösterdim. Meslek onurumu korudum'' dedi.

HAKİM, Oya Karasoy'a önce 2 ay hapis ve 1 milyon 520 bin lira ağır para cezasına çarptırdı. Daha sonra cezayı TCK'nın 272. Maddesi uyarınca ‘‘ortadan kaldırdı.''

YASA NE DİYOR?

MADDE 266: Bir kimse resmi sıfatı haiz olan bir memurun huzurunda ve ifa ettiği vazifeden dolayı şeref veya şöhretine veya vakar ve haysiyetine kavlen veya fiilen taarruz ve hakarette bulunursa aşağıda gösterilen surette cezalandırılır.

MADDE 272: Eğer memur memuriyeti hududunu tecavüz ederek veya keyfi hareketleriyle geçen maddelerde beyan olunan fiillerin vukuuna sebebiyet vermişse ceza dört te bire kadar indirileceği gibi icabına göre büsbütün de kaldırılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!