BAUN eski rektörü Prof.Dr. Alkan da memuriyetten ihraç

Güncelleme Tarihi:

BAUN eski rektörü Prof.Dr. Alkan da memuriyetten ihraç
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2016 15:35

BAUN eski rektörü Prof.Dr. Alkan da memuriyetten ihraç

Haberin Devamı

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR Ünivesitesi'nde (BAUN), FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açığa alınan öğretim üyelerinden eski Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan ve 53 akademik personel, kanun hükmünde kararnameyle memuriyetten ihraç edildi.
Resmi Gazete'de 1 Eylül'de yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Balıkesir Üniversitesi'nde aralarında eski Rektör Prof.Dr. Mahir Alkan'ın da bulunduğu 54 akademik personel görevden ihraç edildi. Prof.Dr. Alan, Rektörlük yaptığı dönemde Balıkesir Üniversitesi'ndeki uygulamaları nedeniyle eleştirilerilere maruz kaldı. Prof.Dr. Mahir Alkan, ikinci defa girdiği rektörlük seçimlerinde en fazla oyu almasına rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Üniversitesi'nde rektörlüğe Prof. Dr. Kerim Özdemir'i atadı. Rektör seçilemeyen Prof.Dr. Alkan, Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki görevine dönmüş, OHAL kapsamında Balıkesir Üniversitesi'nde görev yapan 100'e yakın akademisyenle birlikte açığa alınmıştı.
Öte yandan; Alkan'ın, Balıkesir Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Bölümü'ne sorumlu olarak atadığı Doç.Dr. İbrahim Erdoğan da ihraç edildi. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nde ise 9 akademisyen ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ise 1 hizmetli ve 389 öğretmen memuriyetten atıldı.
KARESİ İLK SIRADA YER ALIYOR
Balıkesir'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nde de ihraç depremi yaşandı, pek çok öğretmenin işine son verildi. En fazla ihraç 80 öğretmen ile Karesi İlçesi'nde yaşandı. Balıkesir'in diğer ilçeleri Altıeylül'de 42, Ayvalık'ta 3, Balya'da 2, Bandırma'da 38, Bigadiç'te 21, Burhaniye'de 19, Dursunbey'de 9 öğretmen, 1 şube müdürü, Edremit'te 51, Erdek'te 2, Gönen'de 34, Havran'da 19, İvrindi'de 10 öğretmen 1 hizmetli, Kepsut'ta 10, Manyas'ta 3, Marmara Adası'nda 1, Savaştepe'de 19, Sındırgı'da 13, Susurlukta 12 olmak üzere toplam 390 öğretmen ihraç edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!